Αντιδρούν 59 του Ποταμιού: Ο Σταύρος Θεοδωράκης να αναλάβει τις ευθύνες του

Αντιδρούν 59 του Ποταμιού: Ο Σταύρος Θεοδωράκης να αναλάβει τις ευθύνες του

59 μέλη και στελέχη του Ποταμιού απαιτούν από τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάληψη των πολιτικών ευθυνών του για την πρόσφατη ήττα του στις εκλογές της Κεντροαριστεράς και έκτακτο συνέδριο

Μπορεί στην Κεντροαριστερά να προχωρούν οι διεργασίες για τον κοινό φορέα υπό την Φώφη Γεννηματά, στο Ποτάμι όμως η εκλογική ήττα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει προκαλέσει κλειδωνισμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι 59 μέλη και στελέχη του Ποταμιού απαιτούν από τον επικεφαλής του κινήματος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ζητούν έκτακτο συνέδριο.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

"Η προσωπική απόφαση του Σ. Θεοδωράκη να επιδιώξει την εκλογή του ως αρχηγού του «Νέου Φορέα», κατέληξε σε ήττα.

Μαζί με αυτόν και εξ αιτίας του θεσμικού του ρόλου, καίριο πλήγμα υπέστη και το Ποτάμι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από την εκλογή.

Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές μας παρατάσσονται δίπλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική βούληση της νικήτριας των εκλογών.

Ο Σ. Θεοδωράκης μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη του. Αντίθετα επιχειρεί να τη μεταθέσει σε ολόκληρο το κόμμα ως «συλλογική». Συστήνει Επιτροπή «εκλεκτών» για να αποδώσει ευθύνες «κατά προτίμηση» και εν τέλει να ενσωματωθεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένος από αντίθετες φωνές και αντιδράσεις.

Εργαλείο ένα πρωτοφανές ερωτηματολόγιο εφ’ όλης της ύλης, ατομικά υπογεγραμμένο από το κάθε μέλος, προς επεξεργασία από την διορισμένη Επιτροπή.

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τον «εσωκομματικό διάλογο» δια αλληλογραφίας.

Απαιτούμε Συνέδριο Τώρα"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι

ADVERTISING

SHARE: