Αθήνα προς Σκόπια: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια

Αθήνα προς Σκόπια: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια
Το Μέγαρο Μαξίμου - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Γιατί κατηγορεί τον Ντιμιτρόφ η Αθήνα: Την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος υπενθύμισε με νόημα, ότι και ο Ζάεφ είπε πως η συμφωνία πρέπει να κλείσει σύντομα.

Απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έδωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για παιχνίδια στο Σκοπιανό και δείχνοντας ουσιαστικά το Νικολά Ντιμιτρόφ ως υπεύθυνο ενός επαπειλούμενου αδιεξόδου.

“Εχουμε μία καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια”, σχολίασε ειδικότερα ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Με τον τρόπο αυτό η Αθήνα απαντά και στο blame game που επιχειρείται όπως όλα δείχνουν από ορισμένους στην ΠΓΔΜ, ενώ ταυτόχρονα καλεί ουσιαστικά το Ζόραν Ζάεφ να επιβεβαιώσει ότι εκεινος επιθυμεί άμεσα λύση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων με ανακοίνωση του διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε ανακοινωση του αναφέρει.

Έχει επιδειχθεί καλή θέληση και έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα στην πορεία των συνομιλιών. Σε αυτή τη συγκυρία όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία τέτοιου είδους, είναι αναγκαίο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν αυτή την καλή θέληση σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα αντανακλά κατάλληλα τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές. Με αυτό το στόχο κατά νου, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το συντομότερο δυνατόν και πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓΔΜ υπογραμμίζει ότι σε θέματα τέτοιας σημασίας δεν ωφελούν βιαστικές πράξεις. Η ποιότητα του κειμένου και η ανάγκη να βρεθεί μία διαρκής και βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμίων για την οριστικοποίηση της διαδικασίας.

Με την ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έδειξε να επιθυμεί τρόπο τινά να φρενάρει τη διαδικασία, παρόλο που ο χρονος πιέζει εφόσον όντως τα Σκόπια επιθυμούν να έχει υπάρξει μία συμφωνία που θα τους επιτρέπει στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου να πάρουν πρόσκληση ένταξης στην ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς χρονικό ορόσημο για ένα ραντεβού στις Πρέσπες είναι στην πραγματικότητα η Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα