Δίκτυο Εργαζομένων Δημοσίου ΚΙΝΑΛ: Πειθαρχικές διώξεις, η νέα τακτική της κυβέρνησης απέναντι στον συνδικαλισμό

Δίκτυο Εργαζομένων Δημοσίου ΚΙΝΑΛ: Πειθαρχικές διώξεις, η νέα τακτική της κυβέρνησης απέναντι στον συνδικαλισμό
Κίνημα Αλλαγής George Vitsaras / SOOC

"Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, όχι με διώξεις!", αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικτύου εργαζομένων του Κινήματος Αλλαγής

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής, κάνει λόγο για “αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στην υπηρεσία ασύλου” και σε “στέρηση μισθού για 15 μέρες”, σε αιρετό εκπρόσωπο εργαζομένων από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς επειδή “έκανε ένα τηλεφώνημα στην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς”.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Εργαζομένων του ΚΙΝΑΛ, οι ενέργειες σε βάρος των δύο εργαζομένων είναι ενδεικτικές της νέας τακτικής της κυβέρνησης, η οποία στρέφεται, όπως λένε, απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων με πειθαρχικές διώξεις.

Η ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής

“Οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φαίνεται πως είναι η νέα τακτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν από την αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στην Υπηρεσία Ασύλου και, όπως καταγγέλλει επίσημα η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς θεώρησε ότι η πρέπουσα αντίδραση απέναντι σε παρέμβαση αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων είναι η στέρηση μισθού για 15 μέρες. Και αυτό διότι ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς, έκανε ένα τηλεφώνημα στην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς.

Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα:

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, κατακτημένα με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.

Η κοινωνία μας, με τα τόσα προβλήματα, θα διατηρήσει την συνοχή της και θα τα υπερκεράσει μόνο βασισμένη σε αρχές και αξίες, στην ίδια την δημοκρατική της δομή και οργάνωση.

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, όχι με διώξεις!

Αυτά τα αυτονόητα υπερασπιζόμαστε, στηρίζοντας τον αγώνα και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων, ιδίως δε όσους διώκονται για την δράση τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα