Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ

default image

Την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία την διαπραγματεύσεων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία θα έχουν το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο

Για 3η φορά μέσα σε δυο εβδομάδας Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν στο τραπέζι όλα τα σημεία της συμφωνίας που παραμένουν ανοιχτά αναζητώντας την απαραίτητη πολιτική λύση.

Η τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα.

Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση στηρίζει πολλά, ιδιαίτερα στην Γερμανίδα καγκελάριο για την επίτευξη της συμφωνίας. Οι προσδοκίες έρχονται και ως συνέχεια της δέσμευσης που υπήρχε στη Ρίγα της Λετονίας πως θα υπάρξει πολιτική απεμπλοκή.

Ο ΦΠΑ φαίνεται να πηγαίνει τελικά  προς τον τριπλό συντελεστή που επιθυμεί η ελληνική πλευρά χωρίς ακόμα να έχουν ξεκαθαρίσει ποια προϊόντα θα τοποθετηθούν που. Ερωτηματικό αποτελεί το ύψος του δημοσιονομικού κενού, όχι μόνο για φέτος και του χρόνου, αλλά και για το 2017.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι «αστραπή» στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει την «επόμενη ημέρα» που αφορά κυρίως την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Χθες, άλλωστε η ελληνική Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που συνεδρίαζε για περισσότερο από οχτώ ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάστηκε πάνω στα σημεία της τελικής συμφωνίας.

Οι εργασίες του Brussels Group συνεχίζονται και σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα