Επίσκεψη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Η συγκυρία έχει τη σημασία της καθώς το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής" διέσχισε το Σαββατοκύριακο το Αιγαίο στα διεθνή ύδατα.

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα γίνει δεκτός με όλες τις τιμές στο Πεντάγωνο από τον κ. Καμμένο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναμένεται να επισκεφτεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου σε πραγματικό χρόνο παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.

Η συγκυρία σαφώς έχει τη σημασία της καθώς το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» διέσχισε το Σαββατοκύριακο το Αιγαίο στα διεθνή ύδατα, ενώ είναι σε εξέλιξη και η άσκηση «Καταιγίδα» την οποία παρακολούθησε σήμερα ο Α/ ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε. Αποστολάκης από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει συχνά παρεμβάσεις στις ελληνοτουρκικές προκλήσεις και η διέλευση του τουρκικού γεωτρύπανου πολύ κοντά στα ελληνικά νησιά ήταν μια από αυτές.

Το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Αττάλεια και θα κατευθυνθεί όπως έχει ανακοινωθεί εντός  της κυπριακής ΑΟΖ, κοντά στον Ακάμα.

Η Τουρκία ισχυρίζεται, ότι έχει «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να βαφτίσει το γεωτρύπανο με αυτό το όνομα. Το όνομα, Πορθητής, προέρχεται από τον Μωάμεθ Β΄, που έμεινε γνωστός και ως  Μωάμεθ ο Πορθητής και Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και συνέδεσε το όνομα του με την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα