Γεννηματά: Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στο αλεύρι

Γεννηματά: Αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στο αλεύρι
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018. Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση του Κινήματος για μη περικοπή των συντάξεων, ενώ επιτέθηκε και στο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι άφησε τον Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις που τον βολεύουν

Για δύο πρόσωπα απέναντι σε εταίρους και λαό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τη συμφωνία στο Eurogroup, καλώντας την κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για μη περικοπή των συντάξεων και εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Είναι τρομακτικές οι μεταμορφώσεις αυτής της Κυβέρνησης. Για την εξουσία μόνο και χωρίς να ενδιαφέρεστε για τον ελληνικό λαό ξεκινήσατε μια δήθεν αντισυστημική επανάσταση το 2015 κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κόντρα στη Μέρκελ.  Μετά γίνατε Μερκελιστής.

Σήμερα κάνετε ό,τι σας λέει η καγκελάριος. Και σήμερα ακουσαμε το απίθανο:κάτω τα χέρια από την Μερκελ.”, είπε η κ.Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε:

“Κ.Τσίπρα δεν αλλάζετε πρόσωπα, αλλάζετε προσωπεία. Κρύβεται πίσω από αυτά, ο διπρόσωπος Ιανός: Αριστερός στα πίτουρα και Δεξιός στο αλεύρι.”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέμεινε στο αίτημα της για εκλογές και εκτίμησε ότι η προεκλογική περίοδος θα χαρακτηριστεί από λάσπη και πόλωση:
“Ο Ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές που δεν θα αργήσουν .

Η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει. Και σήμερα πήραμε μια πρώτη γεύση της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει, είναι διχαστική και  βρώμικη. Τελειώνετε όπως ακριβώς αρχίσατε! Αν υπήρχε έστω ένας προοδευτικός πολίτης που προβληματιζόταν αν αλλάξατε, αν σοβαρευτήκατε, σήμερα διαλύθηκαν όλες του οι αμφιβολίες.”

Ζήτησε από τον κ.Τσίπρα να δεσμευτεί ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις την 1/01/2019.

“Ψηφίστε άμεσα την πρόταση νόμου  που καταθέσαμε στην Βουλή με την οποία καταργείται η διάταξη που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Κ. Τσίπρα, αφού όπως λέτε έχουμε καθαρή έξοδο, γίναμε κανονική χώρα, δεν θα ξαναδούμε την τρόικα ,    ψηφίστε τη διάταξη.

Αποδείξτε ότι έχει αξία η υπογραφή σας”, είπε.

Προειδοποίησε: “Μη διανοηθεί κανείς να κάνει παιγνίδια με τους συνταξιούχους. Με απλη αναβολη του μέτρου της περικοπής των συντάξεων. Μιλάμε για οριστική ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και όχι για αναβολή της για μικρό χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα μετά. Αν πραγματικά συζητάμε για Κοινωνική Πολιτική, Ιδού η Ρόδος….”

Ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί για επαναφορά του καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην δικαιοδοσία των Κοινωνικών Εταίρων, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τον καθορισμό συγκεκριμένου μηνιαίου πλαφόν, την επαναφορά των συντάξεων χηρείας με βάση το προηγούμενο καθεστώς, την πραγματική στήριξη της οικογένειας  για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού.

Η κ.Γεννηματά καλεσε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση τώρα και να δεσμευτεί ενώπιον του Ελληνικού λαού και σχολίασε αιχμηρά προς τον πρόεδρο της ΝΔ:

“Δεν χρειαζόταν κ. Μητσοτάκη να έρθετε σήμερα να καταθέσετε τροπολογία. Μπορούσατε πολύ απλά και αντρίκια να έρθετε να πείτε ότι “Ναι, θα στηρίξω την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κ. Γεννηματά και η ΚΟ της ΔΗΣΥ και του ΚΙΝΑΛ. Είναι απλά τα πράγματα! Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε εντυπώσεις. Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τις συντάξεις. Ας ερχόσαστε, λοιπόν, να πείτε “Ναι, στηρίζουμε την πρότασή σας”.

Κύριε Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι τι θέλετε να συζητήσουμε σήμερα; Τα τετελεσμένα; Αφήσατε  τον κ. Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις, που σας βολεύουν. Σας εξυπηρετεί να προωθεί τις συντηρητικές πολιτικές κάποιος άλλος αντί για σας . Γι αυτό όταν εμείς ζητήσαμε εκλογές πριν τη συμφωνία, εσείς είπατε «ραντεβού το φθινόπωρο» και βλέπουμε…”

Κατηγόρησε όμως και τον κ.Τσίπρα ότι έχει γίνει “ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης. Με τη βοήθεια βέβαια από τους φίλους σας, που λέει και το τραγούδι, τον ακροδεξιό συνεταίρο σας και τις δεξιές συμμαχίες σας. Είπατε  ότι η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Ε κάτι θα ξέρετε που το λέτε.”

Κατά την κ.Γεννηματά το συμπέρασμα της σημερινής συζήτησης είναι ότι οι κ.κ Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάνει επιλογή τους την πόλωση και τον διχασμό. Σχολίασε μάλιστα:

“Το μέτωπο δημιουργήθηκε πριν χρόνια, στις πλατείες του μίσους. Εμείς λοιπόν είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν “Κουβέλη, έκανες τα δικαιώματα κουρέλι” και σε αυτούς που λένε σήμερα “στα όπλα να μπούμε στα Σκόπια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα