Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η συμφωνία για το Σκοπιανό πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί πριν να είναι αργά, επέμεινε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καλώντας τον Τσιπρα να μη βιαστγεί να υπογράψει, ενώ αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και επιτέθηκε στο Μητσοτάκη.

“Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση πουθενα και για κανένα θέμα. Ατονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ειδικά στα εθνικά” δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υποτάσσεται στις πιέσεις και προσπαθεί να κλεισει άρον άρον εθνικά ζητήματα.

“Σταθεροί στη θέση μας για μία βιώσιμη λύση με αντικειμενικότητα μιλησαμε για τα θετικά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αλλα ταυτόχρονα μιλήσαμε για τις γκρίζες ζώνες και τις παγίδες” επένέλαβε εμμένοντας στην απόφαση του ΚΙΝΑΛ κατά της συμφωνίας.

“Η συμφωνία πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί πριν να είναι αργά. Δεν πρέπει να βιαστείτε να υπογράψετε κ.πρωθυπουργέ. Απο τη βιασύνη σας συζητήσατε το Ιλιντεν και εμείς σας το ανακόψαμε. Δεν είναι κριτήριο για Ελληνα πρωθυπουργό οι έπαινοι από το εξωτερικό”, είπε και σχολίασε την ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: “Εμείς σεβόμαστε τους συντρόφους μας, αλλά δε δεχομαστε υποδείξεις. Εχουν πολλούς λόγους να χαίρονται που υπάρχει συμφωνία, αλλά για το περιεχόμενο αυτής θα μιλήσει μόνο ο ελληνικός λαός.”

Η κ.Γεννηματά σημείωσε επίσης ότι: “Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη δεν επέτρεψαν διαχρονικά σε κανεναν να στιγματίσει το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Δεν εχει καμία σχέση με την πατριδοκαπηλία.”  Υπογράμμισε εξάλλου ότι: “Δεν έχουν σχέση οι δημοκρατικοί πολίτες που καταθέτουν την ανησυχία τους με την ακροδεξιά και τη ρατσιστική ΧΑ”.

Επισήμανε μάλιστα ότι: “Μία μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεκαετία του 90 έχει στιγματίσει κάθε κινητοποίηση του ελληνισμού ως εθνικιστική πράξη και κάθε εθνική διεκδίκηση για την ακύρωση του αλυτρωτισμού ως εθνικιστική διεκδίκηση. Αυτα τα στελεχη πρότειναν να δώσουν τα πάντα στην ΠΓΔΜ δηλαδή τη γλώσσα και την εθνικότητα”.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απέρριψε τις κατηγορίες για σύμπλευση με τη ΝΔ, λέγοντας ότι: “Ο δικός μας λόγος δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το άκριτο όχι από την ηγεσία της ΝΔ και βέβαια δεν έχουν σχέση με το ακροδεξιό ντελίριο στελεχών της ΝΔ”.

Σχολίασε ειρωνικά πως: “Στη ΝΔ είναι όλοι μαζι ενωμένοι, αν και με τελείως διαφορετικές απόψεις” και έκανε λόγο για αλαλούμ στην παράταξη της ΝΔ, μία παράταξη μπαμπούσκα”. Κατηγόρησε το Μητσοτάκη ότι δεν συνέβαλε στη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και έδωσε το άλλοθι στον Τσιπρα να πορευθεί μόνος του και κατεληξε: “Η ώρα της κρίσης έχει πλησιάσει. Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη θα είναι βαριά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα