Η ΝΔ ισοφαρίζει το αυτογκόλ του Δαβάκη με τους Ρομά

Η ΝΔ ισοφαρίζει το αυτογκόλ του Δαβάκη με τους Ρομά
Μέλη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα με ομάδα της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Eurokinissi

Το παρασκήνιο και οι πρωταγωνιστές του για τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα με τους Ρομά στον απόηχο των δηλώσεων του γαλάζιου βουλευτή Λακωνίας

Ως επισφράγισμα της αποκατάστασης των όποιων παρεξηγήσεων είχαν δημιουργηθεί από τις ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις κατά των Ρομά από το βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την πραγματοποίηση του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μ. Δευτέρας. Γαλάζιες πηγές, επισημαίνουν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και οι παραδοσιακά καλές μεταξύ τους σχέσεις όχι μόνο δεν κλονίστηκαν όπως είχαν εκτιμήσει κάποιοι αλλά ενισχύονται.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Δαβάκη προ μηνός από την εκλογική του περιφέρεια όπου γενίκευσε και συνέδεσε τους Ρομά με τα φαινόμενα παραβατικότητας λέγοντας μάλιστα ότι «απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει» σήμαναν συναγερμό στο Μοσχάτο από το σάλο που προκάλεσαν ειδικά από τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των Ρομά. Οι αντιδράσεις δε γιγαντώθηκαν όταν ο κ. Δαβάκης τελικά αρκέστηκε μόνο σε μια διορθωτική δήλωση όπου ανασκεύασε χωρίς να του επιβληθεί καμία κομματική κύρωση.

Έκτοτε ανέλαβε δράση, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της ΝΔ, ο Γιώργος Σταμάτης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με την Συνομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά προκειμένου να αρθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που είχαν προκληθεί. Τελικώς όλα κατέληξαν στο φιλικό ματς στο γήπεδο του Μοσχάτου και στο φιλικό αγώνα μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΝΔ και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελλάν Πασσέ (Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σκόραρε και δύο φορές, μίλησε για την ανάγκη καταπολέμησης «κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού», εστιάζοντας μάλιστα στο ότι «χρειάζεται να σπάσουν οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα».

Για την ανάγκη ένταξης των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο μίλησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Ρομ Βασίλειος Πάντζος χαρακτηρίζοντας «ιστορικό» το παιχνίδι αλλά και στηλιτεύοντας το ότι όπως είπε «τα τελευταία χρόνια είχαμε αρκετά φαινόμενα έντονου ρατσισμού». Και ο αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Νικόλαος Μυλωνάς, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει θεσμική συνεργασία των εκπροσώπων των Ρομά με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τσιγγάνων που όπως είπε στερούνται βασικά αγαθά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα