Κακλαμάνης παρουσία Καραμανλή: Θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια

Κακλαμάνης παρουσία Καραμανλή: Θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια
Στιγμιότυποαπό μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Νικήτα Κακλαμάνη Eurokinissi

Εσωκομματικά μηνύματα από Κακλαμάνη και Ντόρα. Δεν περισσεύει κανείς, παλιά και νέα στελέχη θα δώσουμε τη μάχη είπε η Ντόρα Μπακογιάννη προλογίζοντας την εκδήλωση του αντιπροέδρου της βουλής στο Πολεμικό Μουσείο

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο κατάμεστο από κόσμο Πολεμικό Μουσείο ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την αντίθεσή του στη στρατηγική Σαμαρά για σύμπραξη με το Κίνημα Αλλαγής και απηύθυνε κάλεσμα επαναπατρισμού στους πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ που εγκατέλλειψαν το κόμμα μετά το 2009 ψηφίζοντας δεξιότερα κόμματα.

«Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και συναγερμό. Πριν από όλα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά, εκλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» είπε και συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης «απευθύνομαι στο 1 εκατομμύριο που ψήφισαν δεξιότερα από το 2009 και τους καλώ να γυρίσουν πίσω στην κοίτη τους» τονίζοντας ότι «πρέπει να στείλουμε καθαρά μηνύματα για να βγάλει τη χώρα η ΝΔ από τα αριστερά αδιέξοδα. Και σε αυτό το κάλεσμα όπως είπε η Ντόρα δεν περισσεύει κανείς. Δεν αρκεί να ενωθούμε όλοι όσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο πέραν από τον ιδιεολογικό μας προσανατολισμό, χρειάζεται δουλειά και επιμονή, πίστη στα ιδανικά μας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε στο εξωτερικό λέγοντας με νόημα ότι «αν κάποιοι εξωτερικοι παράγοντες θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό με δεκανίκια εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια. Για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τη ΝΔ».

Την εκδήλωση του κ. Κακλαμάνη άνοιξε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της απευθύνθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ και φρόντισε να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την ηγετική ομάδα του κόμματος, λέγοντας ότι «πράγματι με το Νικήτα έχουμε διαφωνίες. Αλλά αυτή είναι η δύναμη της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης. Στη ΝΔ συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι απόψεις του χώρου. Αυτή είναι η διαφορά μας με τους άλλους. Η ανεκτικότητα απέναντι στη διαφορετική άποψη. Μέσα από το διάλογο πετυχαίνουμε τις συνθέσεις σε μια παράταξη που εδώ και δεκαετίες γράφει την ιστορία του τόπου. Αυτή η παράταξη παρά τα λάθη της στα μεγάλα βρέθηκε πάντα στη σωστή μεριά της ιστορίας. Είμαστε περήφανοι για τη ΝΔ.

Όλοι πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Ο πρόεδρος της ΝΔ κήρυξε πανστρατιά, δεν περισστεύει κανείς. Παλιά και νέα στελέχη θα δώσουμε τη μάχη» υπογράμμισε η πρώην υπουργός.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο τέως υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, οι δύο αντιπροέδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα