Καμμένος κατά Βούτση για την ορθοδοξία με το βλέμμα στη ΝΔ

Καμμένος κατά Βούτση για την ορθοδοξία με το βλέμμα στη ΝΔ

Τη διαφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής περί ταύτισης της ορθοδοξίας με το ελληνικό κράτος εξέφρασε ο κυβερνητικός εταίρος, μετά την επίθεση της ΝΔ, που κατηγόρησε το Βούτση ότι αμφισβητεί τη θρησκεία

Διαστάσεις ενδοκυβερνητικής κόντρας για χατήρι της δεξιάς ψήφου λαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση περί ταύτισης ορθοδοξίας και ελληνικού κράτους, καθώς μετά την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας κατά του Προέδρου της Βουλής, τη διαφωνία του εξέφρασε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

“Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων”, έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο twitter.

Με την παρέμβαση αυτή ο κ.Καμμένος προσπαθεί σαφώς να μην αφήσει χώρο στη ΝΔ, με την οποία ανταγωνίζεται για τη δεξιά ψήφο. Είναι δεδομένο εξάλλου ότι η ΝΔ έχει θέσει ως στόχο την επαναπροσέγγιση ή διατήρηση της επιρροής της στη βάση της λεγόμενης “λαϊκής” ή πατριωτικής δεξιάς και στο πλαίσιο αυτό ανταγωνίζεται συχνά πυκνά με τους ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τις εξής δηλώσεις του κ.Βούτση στην ΕΡΤ: “Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “Πατρίς θρησκεία οικογένεια” και του ‘Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών’… η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας η οποία παραπέμπει, σε τελευταία ανάλυση, σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της μεταμνημονιακής Ελλάδας…Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”.

Η ΝΔ επιτέθηκε στον κ.Βούτση υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αμφισβητεί και τη θρησκεία. “Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας”, ανέφερε σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Το Μαξίμου αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τη ΝΔ ότι συνδυάζει το “Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια” με το νεοφιλελευθερισμό.

“Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός της ΝΔ δεν κρύβεται

Με ανακοινωση της η Κουμουνδούρου απαντά και εκείνη στη ΝΔ:

“Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό.”

ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ έκανε το παρακάτω σχόλια, αναφορικά με την αντιπαράθεση Καμμένου – Βούτση, αλλά και τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που γονατίζει το λαό, εφευρίσκουν καθημερινά νέο πεδίο κάλπικης αντιπαράθεσης, προκειμένου να τον αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά του προβλήματα και να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα