Καμμένος: Θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Καμμένος: Θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή
Ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Eurokinissi

Ο Πάνος Καμμένος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι η θέση των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ με δεδομένο ότι "ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε ως το "αναγκαίο καλό" όταν και αν έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε".

Με ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος αφού επισήμανε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ, πρόσθεσε ότι στόχος της συγκυβέρνησης ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά και ότι η επίτευξη αμφότερων των στόχων έχει δρομολογηθεί, καθώς η έξοδος από τα μνημόνια πήρε την έγκριση του Eurogroup και στις 21 Αυγούστου θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση ότι η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.

Σε ότι αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή είπε: «Εμείς τους νταβατζήδες, από τους οποίους ανετράπη η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα τους στείλουμε και στα σπίτια τους και στα σίδερα».

Ανέφερε ότι στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα και έκανε λόγο για τον «Εσκομπάρ με 2,5 τόννους τουρκική ηρωΐνη και με την εισαγγελέα να έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό που κάποιος προϊστάμενος στον Πειραιά ακόμα την περιεργάζεται αντί να την στείλει στον ανακριτή και ο οποίος κατέχει το 80% των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας».

Αναφέρθηκε στους «Τούρκους ιδιοκτήτες του Σκάϊ» που «ακολουθούν την πολιτική του Ερντογάν και βεβαίως ο κύριος εχθρός είμαστε εμείς. Οι άλλοι όλοι κάπου φοβούνται ή κάπου συμβιβάζονται».

«Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας και τρώμε απανωτές μαχαιριές. Χτυπάτε. Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν στον τοίχο» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος αντέχουν γιατί «κάναμε αυτοκάθαρση τέσσερις φορές και τώρα ακόμα μία και συνεχίζουμε λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «ηλίθιους» που αποφάσισαν να χτυπήσουν τους ΑΝΕΛ στο «ατσάλινο σημείο» τους που είναι τα εθνικά θέματα, λέγοντας «τολμούν να μιλούν για εμάς εκείνοι που έχουν γονατίσει σε όλα τα εθνικά θέματα, στο Κυπριακό με το Σχέδιο Ανάν, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτοί που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας με σύνθετη ονομασία εδώ και δεκάδες χρόνια και το ομολογούν δημόσια παριστάνοντας τους μακεδονομάχους».

Τόνισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη για μη παράδοση του όρου «Μακεδονία» ποτέ και σε κανέναν.

Μιλώντας για τους αντιπάλους των ΑΝΕΛ είπε: «Συμπορεύτηκαν με τα ακροδεξιά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, τους απογόνους εκείνων που παρέδωσαν την Κύπρο στα χέρια των Τούρκων, συμπορεύτηκαν με τους παρακρατικούς και τόλμησαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τη δική μας θέση με σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί ήταν η τελευταία τους επιλογή».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη δοκιμασία που υφίστανται οι ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα, υπό το βάρος «απειλών και εκφοβισμού» σημειώνοντας ότι «κάποιοι δεν άντεξαν, δεν τους συγχωρώ όλους, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να αντέξουν».

«Αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τούς καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω “κρατηθείτε μακριά” υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποστασιοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».

Είπε ότι ήταν ξεκάθαρος ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου, ενώ έκανε αναφορά στον Δημήτρη Καμμένο λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει την θέση του βουλευτή για να «γίνει καλός υπάλληλος κάποιων συμφερόντων. Καλοτάξιδος να ‘ναι».

Ως προς την περίπτωση του Γιώργου Λαζαρίδη, είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι δέχθηκε πόλεμο. Μας είπε στην ΚΟ ότι απειλείται όπως και τα παιδιά του και ότι τον κάλεσαν με άλλο υπουργό σε διαμέρισμα στην Λ. Αλεξάνδρας κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Δημήτρη Καμμένου για να “τα βρουν”. Το είπε στην ΚΟ πριν φύγει».

«Το βράδυ πριν παραιτηθεί και ενώ είχε συμφωνήσει και αυτός και ο Δ. Καμμένος στην ΚΟ για τη στάση που θα κρατήσουμε, είχε έλθει σπίτι μου και του είπα “μην καταθέσεις ακόμα την παραίτησή σου, έλα να συζητήσουμε. Ήλθε παρουσία όλων μας και είπε ότι αυτό που ζητά είναι αυτό που και εμείς ζητούμε: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πει ότι το θέμα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας (των Πρεσπών) θα έλθει με 180 (βουλευτές) ή ότι δεν το αποκλείει» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θέση των ΑΝΕΛ είναι πως ούτε ψηφίζουν την Συμφωνία, αλλά ούτε και θα ανεχτούν να ψηφιστεί και το πρώτο στάδιο είναι ότι ζητούν «180 βουλευτές», «να περάσει δηλαδή με πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής και σε αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε διευκρινιστική δήλωση και κάλυψε τον κ. Λαζαρίδη, την επόμενη μέρα και πριν υποβάλλει την παραίτησή του».

Πρόσθεσε ότι πρόθεση, κατόπιν συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ήταν ο ορισμός του κ. Λαζαρίδη ως εισηγητή λέγοντας ξεκάθαρα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να έλθει κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή συμμετέχοντας εμείς στην κυβέρνηση».

«Τι μεγαλύτερη απόφαση μπορεί να πάρει κάποιος όταν λέει ότι αν είναι να έλθει στη Βουλή αυτό το σχέδιο συμφωνίας, επειδή ξέραμε ότι ο Μητσοτάκης άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα και μπορεί να ψηφίσει, εμείς θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι ο κ. Λαζαρίδης «πήρε αυτό το χαρτί στα χέρια του», προκειμένου να το εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι την επομένη το πρωί ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε την ανεξαρτητοποίησή του με τη λογική «της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους 180 βουλευτές που έχει ανατραπεί».

Υπογράμμισε ότι ο κ. Λαζαρίδης «θα φέρει την έδρα πίσω θέλει-δεν θέλει. Δεν ανήκει ούτε σε εκείνον, ούτε στους εκβιαστές του, αλλά ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Είπε ότι η θέση των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ με δεδομένο ότι «ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε ως το “αναγκαίο καλό” όταν και αν έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε».

«Προϊδεάζοντας», όπως είπε, το Εθνικό Συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες, υπενθύμισε καταρχήν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «παρέλαβε τη χώρα στην εντατική», σημειώνοντας επίσης ότι «η λεηλασία της χώρας συνεχίστηκε στα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης από τους υπαλλήλους της Novartis, της Siemens και των συμφερόντων».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, είπε ότι «η Ελλάδα επανέρχεται δυνατά και η επαναφορά της Ελλάδας θα τους στείλει στο σκοτάδι, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που έλεγε και ο Παπανδρέου», μη παραλείποντας να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και αναφέροντας την εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων στη Θεσσαλονίκη, στον Τουρισμό, στο υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα του απόδημου Ελληνισμού, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναγνώριση της ΑΟΖ αρχίζοντας από την Αλβανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ και προχωρώντας «και όχι μόνο την ανακήρυξη της ΑΟΖ αλλά και στην επέκταση στα 12 μίλια εκεί που μπορούμε να το κάνουμε άνετα».

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι θα μειωθούν οι φόροι, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι θα παρατείνεται διαρκώς ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν προτάσεις νόμου για την αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Τόνισε ότι παρά τα όσα ισχυριζόταν η αντιπολίτευση, η Ελλάδα καθίσταται κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια μέσω οικοδόμησης συμμαχιών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι στις επόμενες εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι ακόμα πιο ισχυροί.

«Θα πορευθούμε, όσοι μείνουν, όρθιοι, θα καλέσουμε τους πολίτες να πορευθούν δίπλα μας και αυτοί που ποτέ δεν ήταν μέχρι τώρα, αλλά και κάποιοι που έφυγαν και θα δείτε ότι ακόμα μια φορά όπως έγινε το 2012 και το 2015, έτσι και το 2019 στις εκλογές αυτόνομα θα κατεβούμε και θα νικήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος ο οποίος σημείωσε καταλήγοντας ότι «ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι όποιος πληγώνεται και δεν πεθαίνει, γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Έτσι είμαστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα