“Κλείδωσε” η αναβάθμισή των F-16 – Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

“Κλείδωσε” η αναβάθμισή των F-16 – Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ομόφωνα ενέκρινε το Συμβούλιο την αναβάθμιση των Φ-16 σε έκτακτη συνεδρίασή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ‘Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού “κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών”.

Όπως αναφέρεται, στην ομόφωνη αυτή απόφαση συνέβαλε η αποδοχή από την αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών. Την Τρίτη, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη κατά την οποία του ζήτησε παράταση του χρόνου μετά τις 30 Απριλίου, καθώς υπήρχε δυσκολία στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται. Η απάντηση των Αμερικανών ήταν θετική, με αποτέλεσμα την ομόφωνη έγκριση του Συμβουλίου, ενώ τώρα αναμένεται η έγκρισή από την Βουλή.

Την έγκριση της αναβάθμισης των F-16 σε VIPER ανακοίνωσε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή “μία μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία”.

ΝΔ: Αναμένουμε τις λεπτομέρειες

“Η Νέα Δημοκρατία ήταν από τη πρώτη στιγμή υπέρ της αναβάθμισης της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16”, δήλωσε ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16 και πρόσθεσε: “Θα περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για να τοποθετηθούμε αναλυτικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα