Κουμουτσάκος: Αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με τη φίλη Ισπανία

Κουμουτσάκος: Αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με τη φίλη Ισπανία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως οι αντιφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκτιμά πως η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία.

Σε δήλωσή του για το θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων: ” Επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας.  Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα”.

Πλήρης δήλωση

«Η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία.

Επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα.

Αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν!

Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα