Το μήνυμα Σκυλακάκη στον Κικίλια και ο αυθεντικός ξάδερφος

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος προβλέπει καταστροφές και ο Βασίλης Κασσελάκης κάνει αναστροφή με χειρόφρενο

Μήνυμα

Δεν ξέρουμε αν άκουσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας την τοποθέτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη στην Βουλή για την κλιματική κρίση. Αν την άκουσε όμως μάλλον θα ανατρίχιασε…

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την αλλαγή στον κλίμα ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο «εξαιρετικά υψηλό κόστος που θα έχουν αυτά τα φαινόμενα –είτε κάνουμε πρόληψη και το περιορίσουμε κάπως είτε δεν κάνουμε και θα είναι εκρηκτικό γιατί θα διαχειριζόμαστε καταστροφές- στις επόμενες δεκαετίες»!

Μάλιστα έγινε πολύ συγκεκριμένος λέγοντας: «Η κλιματική κρίση θα έχει λειψυδρία στην ανατολική κυρίως Ελλάδα –αλλά κανείς δεν σου βάζει σφραγίδα για οτιδήποτε-, θα έχει ερημοποίηση –που θα είναι συνδυασμός της λειψυδρίας και των καταστροφικών πυρκαγιών-, θα έχει μεγάλους καύσωνες, οι οποίοι δεν θα διαρκούν δέκα μέρες –μπορεί να διαρκούν έναν μήνα, σαράντα μέρες, κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το κλίμα-, θα έχει τις μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες θα είναι όλο και συχνότερες γιατί τα δάση δεν θα έχουν υγρασία».

Πιθανότατα ο Θόδωρος Σκυλακάκης θέλησε να «αθωώσει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για όσα θα συμβούν τα επόμενα χρόνια τα οποία θεωρεί αναπόφευκτα. Όμως αν είσαι στην θέση του Βασίλη Κικίλια μάλλον καταλαβαίνεις πως …σου την έφεραν!

Απουσίες

Αιχμηρός απέναντι στο Κυριάκο Βελόπουλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει κάνει την …έρευνά του σχετικά με τις παρουσίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης  στην Βουλή και στα θέματα που αποφεύγει.

Όπως είπε  ο Κυριάκος Βελόπουλος «μιλάει σχεδόν εννέα στα δέκα νομοσχέδια, ακόμα και σε κυρώσεις συμβάσεων, διεθνείς συμβάσεις παίρνει το λόγο. Για ποιο λόγο δεν πήρε τον λόγο να μιλήσει σήμερα, να μας πει την πολιτική του άποψη, για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη συμμετοχή στο Κόμμα των Σπαρτιατών στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο κατά τα άλλα λαλίστατος Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης;».

Θύμισε μάλιστα πως «δεν ζήτησε και δεν πήρε τον λόγο είναι όταν στην Ολομέλεια ψηφίζαμε την τροπολογία που απαγορεύει σε κόμματα που σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε εθνικές εκλογές».

Ξάδερφος

Ο τρόπος που προσπάθησε να ξεφύγει ο Κασσελάκης Ξάδερφος από την δήλωση του περί του ότι θεωρεί «ευπρόσδεκτες» τις ψήφους των «Σπαρτιατών» ήταν ο ορισμός της «αναστροφής με χειρόφρενο».

Κυριολεκτικά την μία ημέρα είπε «το ένα» και την επόμενη «το αντίθετό του». Κάτι που – αντικειμενικά- στα μάτια των πολιτών φαίνεται ως ομολογία του ότι κάποιος ψεύδεται.

Υποθέτουμε ότι και αυτό θα δικαιολογηθεί (στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ) από το ότι ο Βασίλης Κασσελάκης είναι κι αυτός «αυθεντικός» και «άπειρος» όπως ο ξάδερφός του. Οπότε κάνει συμπαθητικά, γλυκούτσικα λαθάκια που συνιστούν απόδειξη του ότι είναι ανιδιοτελής. (Άσε που κι αυτόν «δεν τον κρατάνε από πουθενά»)

Μόνο οι νεοναζί δεν είναι καθόλου «συμπαθητικοί» και καθόλου «γλυκούτσικοι». Κάτι που τον πανελλήνιο είχε την δυνατότητα να διαπιστώσει με το ανατριχιαστικό επεισόδιο της Τετάρτης στην Βουλή.

Κουβέντα

Πάντως επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το σε ποια κόμματα είναι ευπρόσδεκτοι και σε ποια δεν είναι οι ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών» αξίζει να επισημάνουμε πως δεν είναι αυτοί το κρίσιμο μέγεθος που θα κρίνει εκλογικές επιδόσεις.

Όμως το εικαζόμενο 10% που ίσως απολέσει η Νέα Δημοκρατία από την …δεξιά πλευρά της είναι. Έτσι λοιπόν τα κόμματα του δημοκρατικού χώρου θα κριθούν από το πόσο θα μετατοπίσουν θέσεις και ατζέντα σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως για παράδειγμα μιλώντας γενικόλογα για «πατριωτισμό», για «πατρίδες, θρησκείες και οικογένειες», αν τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών. Αν φλερτάρουν με την εκκλησία έστω και με τον δικό τους τρόπο. Αν αναπτύσσουν μια «αντικοινοβουλευτική» ρητορική.

Ίσως σας θυμίζουν αυτά κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα