ΝΔ: ‘Όχι’ σε ισοδύναμα από την Άμυνα για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

ΝΔ: ‘Όχι’ σε ισοδύναμα από την Άμυνα για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά
Νέα Δημοκρατία Eurokinissi

Ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας και 35 γαλάζιοι βουλευτές ζητεούν να μην περικοπεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας κατά 28 εκατ. ευρώ σε αντιστάθμισμα για το χαμηλό ΦΠΑ σε 5 νησιά.

Την αντίθεσή της στη λήψη ισοδυνάμων ύψους 28 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για τη διατήρηση χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση εξέφρασε η ΝΔ.

Με ερώτηση που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας και συνυπογράφεται από 35 βουλευτές η ΝΔ χαρακτηρίζει “εμπαιγμό” σε βάρος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων την πρόταση ισοδυνάμου 28 εκατ. ευρώ του υπουργείου Άμυνας για τους χαμηλούς συντελεστές στα νησιά. Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν μάλιστα ότι η πρόταση περιλαμβάνει περικοπές 5 εκατ. ευρώ δαπάνες για ΝΑΤΟ, 4 εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, 5 εκατ. ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, 2 εκατ. ευρώ για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, 2 εκατ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και 10 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με τους κ. Καμμένο και Τσακαλώτο, δεν διστάζουν να περικόψουν κατά 28 εκατομμύρια ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη και την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας” καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέτει  “σε κίνδυνο την υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την άμυνα της χώρας μέσω της διαθεσιμότητας των μέσων”. Τονίζουν δε ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γίνονται “βορά” από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις των “θεσμών”, με σαφή κομματικά και ψηφοθηρικά κριτήρια”.

Οι βουλευτές της ΝΔ αντιπροτείνουν μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου να καλύψει τα ισοδύναμα για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το υπερπλεόνασμα του έτους 2018 “που επικαλείται η κυβέρνηση ότι θα πετύχει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα