ΝΔ: Σε ρόλο γεφυροποιού μεταξύ Βαγγέλη και Κυριάκου η Ντόρα

ΝΔ: Σε ρόλο γεφυροποιού μεταξύ Βαγγέλη και Κυριάκου η Ντόρα
Συνέχιση της εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016" στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την Πέμπτη (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δεν θα πάρει ανοιχτά θέση ούτε στο β’ γύρο η πρώην υπουργός εξωτερικών που θεωρεί ότι πρώτιστο μέλημα είναι η ενότητα της ΝΔ

Αποστάσεις φαίνεται να θέλει να κρατήσει η Ντόρα Μπακογιάννη από την αναμέτρηση των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΔ ειδικότερα τώρα που κατά πολλούς η μονομαχία Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει και μια αύρα αντιπαράθεσης από το παρελθόν μεταξύ καραμανλικών-μητσοτακικών.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ως ιδιαίτερα «ευχάριστο» το ότι οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ που πέρασαν στο δεύτερο γύρο σηματοδοτούν την «κεντροδεξιά στροφή» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κ. Μπακογιάννη θεωρεί πως αυτό που προέχει τώρα για τη ΝΔ είναι «να μην υπάρξει διχασμός» και το κόμμα να βρίσκεται ενωμένο ειδικά αν κληθεί να αντιμετωπίσει συνθήκες πολιτικής αστάθειας για τη χώρα από μια ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τη στήριξή της σε κανέναν υποψήφιο, καθώς με βάση την παραπάνω εκτίμηση που κάνει για τα πολιτικά πράγματα της χώρας πιστεύει ότι η ίδια μπορεί να διαδραματίσει «ρόλο γεφυροποιού» μεταξύ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, συνεισφέροντας έτσι στην ενότητα της ΝΔ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν είχε πάρει δημόσια θέση υπέρ κανενός υποψηφίου ούτε στον πρώτο γύρο, ωστόσο οι πληροφορίες την ήθελαν να στηρίζει αθόρυβα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με βασικό επιχείρημα ότι είναι ο μόνος που μπορεί ως πρόεδρος της ΝΔ να διασφαλίσει την ενότητα της ΝΔ χωρίς η ίδια ποτέ να το έχει διαψεύσεi.

Μάλιστα αυτό που εκπεμπόταν τόσο από την ίδια όσο και από τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν το ότι οι πολιτικές τους σχέσεις ήταν διαταραγμένες εξαιτίας διαφωνιών που είχαν.

Ορισμένοι στη ΝΔ αναρωτιούνται πάντως αν η σιωπή της Ντόρας Μπακογιάννη στο β’ γύρο συνιστά μεταβολή στάσης και επαναπροσέγγισης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα