Novartis: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο αποφάνθηκαν ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ

Novartis: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο αποφάνθηκαν ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS Eurokinissi

Στις πορισματικές θέσεις της η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και υποστηρίζει ότι ο μόνος που εμπλέκεται είναι ο Π. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά ύποπτους χειρισμούς καταγγέλλει η ΔΗ.ΣΥ.

Στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται η παραμικρή εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis κατέληξαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις πορισματικές θέσεις που κατέθεσαν πριν από λίγο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις ότι τα νυν και πρώην στελέχη τους υπέπεσαν σε κάτι αξιόποινο και αποδίδει την όλη υπόθεση σε «μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης και «συκοφαντίες» των προστατευόμενων μαρτύρων. Η ΝΔ καταλογίζει επίσης στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι «επέλεξε συνειδητά, να μην εξετάσει την υπόθεση» και «αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα  μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας. «Η Προανακριτική Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την Κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης» καταγγέλλει στο πόρισμα. Επίσης η ΝΔ μιλά για «ανυπαρξία, έστω και απλών ενδείξεων, περί τελέσεως αξιόποινων πράξεων» από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και καταγγέλλουν ότι η κατηγορία αυτή προστέθηκε «μόνο για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού και στα πλαίσια του σχεδίου σπιλώσεως των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε παράλληλα την απόφαση της πλειοψηφίας να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης λόγω υποστηρίζοντας ότι «αν το έκανε θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία, τα ψεύδη, οι ψευδομαρτυρίες, τα χαλκεία της Κυβέρνησης». «Πανικόβλητη, κρύφτηκε πίσω από την δήθεν αναρμοδιότητά της, αποκαλύπτοντας όμως τον οργανικό της ρόλο στην κυβερνητική σκευωρία» ανέφερε στις πορισματικές θέσεις της η ΝΔ.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, και ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι ο μόνος που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis είναι ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Η κρίση περί εξάλειψης του αξιοποίνου της απιστίας χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της υποθέσεως εξυπηρέτησε τη σκοπιμότητα της απαλλαγής του μόνου πραγματικά εμπλεκομένου κ. Κουρουμπλή» ανέφερε η ΝΔ.

Από την πλευρά της η ΔΗ.ΣΥ κατήγγειλε «συγκάλυψη της αλήθειας» από τη συμπολίτευση και «πολιτικά ύποπτο χειρισμό της όλης υπόθεσης». Υποστήριξε, μάλιστα, στο πόρισμά της ότι το αδίκημα της δωροδοκίας/δωροδοκίας είτε έχει παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είτε δεν υφίσταται ως αδίκημα. «Το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς» κατέληξε η ΔΗ.ΣΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα