Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας

Διαβάζεται σε 2'
Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας
Ο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo Julia Demaree Nikhinson

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας, στον απόηχο της ελληνικής καταδίκης του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Στις προτεραιότητες της Τουρκίας και στην πρόθεση της Άγκυρας να διασφαλίσει την υλοποίηση των στόχων της αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των δηλώσεών του για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Η τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου ακολούθησε χρονικά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την καταδίκη του για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο της ίδρυσης του κράτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Όπως πριν από 103 χρόνια η αποφασιστικότητα των ιδρυτών της δημοκρατίας μας νίκησε επτά δυνάμεις και απελευθέρωσε την πατρίδα από την κατοχή, έτσι και σήμερα είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να εξουδετερώσουμε όσους επιχειρούν να μπουν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στο διεθνές πεδίο και την ένταξή της ανάμεσα στα πλέον ανεπτυγμένα κράτη παγκοσμίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα