Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα
Ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο νυν υφυπουργός Εργασίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την επιτυχημένη θητεία του ως ειδικός γραμματέας στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ανήκει στον κύκλο των νεότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προωθήσει σε ηγετικές θέσεις.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας στον News 24/7 στους 88,6, υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Ανοιχτής Πόλης θα πάρει και επίσημα το χρίσμα, ενώ υποψήφιος ήταν επίσης και ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί και τα ονόματα της Θεώνης Κουφονικολάκου (Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού) και της Στεφανίας Γεωργακοπούλου (διευθύνουσα σύμβουλος της “Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ”).

Την υποψηφιότητα Ηλιόπουλου προωθούσαν από την αρχή σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Βιογραφικό

Ο 35χρονος σήμερα Νάσος Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002. Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα η μητέρα του ήταν στέλεχος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και δεχόταν κριτική για τον γιο της που είχε αποσκιρτήσει σε άλλο κόμμα.

Από το 2010 ως το 2013 ο Νάσος Ηλιόπουλος διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα