Ο Παππάς απαντά στο τρολάρισμα για το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών

Ο Παππάς απαντά στο τρολάρισμα για το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών

"Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" τονίζει σε αιχμηρή ανακοίνωση του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Παππάς κατακρίνει τα "επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων" και τονίζει ότι "κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας".

Από την άλλη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτηρίζει μεν "ιδιαίτερα εμπνευσμένες" κάποιες αναρτήσεις σχετικά με την ανακοίνωση σύστασης του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών, ωστόσο θέτει το ερώτημα: "Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;".

Η ανάρτηση του Νίκου Παππά αναλυτικά:

"Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.

Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.

Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;".

(Φωτογραφία από την τρολ σελίδα Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία / Greek Space Agency)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#Greek_Nasa: Πάρτι στο twitter με την είδηση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας

Και εγένετο η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

ADVERTISING

SHARE: