Παππάς: Αναμένουμε απτά αποτελέσματα συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Παππάς: Αναμένουμε απτά αποτελέσματα συνεργασίας με τις ΗΠΑ
Συνάντηση του Υπουργού παιδείας Κωστα Γαβρόγλου και του Υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά,για την ανακοίνωση του προυπολογισμού τοποθέτησης οπτικών ινών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ,Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, μιλάει για τις προσδοκίες απ' τη σημερινή συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ

Την πεποίθηση ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα φέρει απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, τόσο σε γεωστρατηγικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι «αυτή η επίσκεψη λαμβάνει χώρα σε μια πάρα πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα».

«Μια στιγμή», είπε, «όπου παγκοσμίως, απ’ όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται ο κρίσιμος ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή». «Και βεβαίως» συνέχισε, «σε μια στιγμή κατά την οποία τα μακροοικονομικά δεδομένα βελτιώνονται σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή μιας πολιτικής, η οποία είχε μεν δύσκολες αποφάσεις αλλά προτεραιοποίησε και την προστασία των αδύνατων στρωμάτων και καταπολεμά και τη γραφειοκρατία και νομίζω ότι θα είναι η πιο παραγωγική επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού που έχει γίνει ποτέ».

Όσο, δε, για τις προσδοκίες της συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του «θα αποτυπωθεί αυτό ακριβώς το κλίμα» και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα έχουμε και πολύ απτά αποτελέσματα σε σχέση με στις σχέσεις των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο συνεργασίας γεωστρατηγικής όσο και οικονομικής».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα