Προς ενοποίηση προεδρικοί, “Πλατφόρμα 2010” και πασοκογενείς

Προς ενοποίηση προεδρικοί, “Πλατφόρμα 2010” και πασοκογενείς
Τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Η συγκέντρωση των "λοχαγών" των κινήσεων την περασμένη Τετάρτη, οι διαφωνίες στην Ενωτική Κίνηση και το όριο που τέθηκε για ενιαία έκφραση των τάσεων της Κουμουνδούρου -πλην των "53"- έως τα τέλη Ιουνίου

Προς αλλαγή οδεύει το εσωκομματικό πεδίο στον ΣΥΡΙΖΑ, αθώς οι τάσεις της Κουμουνδούρου που βρίσκονται απέναντι στην “Κίνηση των 53” αποφάσισαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες ενιαίας έκφρασής τους.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWS 24/7, την περασμένη Τετάρτη συγκεντρώθηκαν οι “λοχαγοί” των τάσεων, κομματικά στελέχη και συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών που ανήκουν στην Ενωτική Κίνηση, την Πλατφόρμα 2010 και τους πασοκογενείς, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες ενοποίησής τους, αλλά και να συζητήσουν τον οδικό χάρτη για αυτή. Μετά τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενοποίησης, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και σε επίπεδο ηγεσιών των τάσεων.

Στο πάνελ της συγκέντρωσης βρέθηκαν οι Νίκος Σκορίνης (Ενωτική Κίνηση, με τα στελέχη που την αποτελούν να αποκαλούνται και ως προεδρικοί), ο Αλέξης Χριστόπουλος (από την Πλατφόρμα 2010 των Δημήτρη Παπαδημούλη, Ρένας Δούρου, Κώστα Ζαχαριάδη, Γιάννη Μπαλάφα κ.α.) και ο Αντώνης Κοτσακάς από τους “πασοκογενείς”. Από τη συγκέντρωση αποκλείστηκαν στην παρούσα φάση υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Μεταξύ άλλων όμως συμμετείχαν οι Κώστας Ζαχαριάδης (διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μπουρνούς (μέλος της ΠΓ), Ζανέτ Τσίπρα (αδελφή του πρωθυπουργού), Πέτυ Πέρκα (μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα), ο Δημ. Σακελλάρης, στέλεχος του οργανωτικού κ.α.

Όριο για την ενοποίηση των τάσεων της “προεδρικής πλειοψηφίας” ορίστηκε το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες, μεταξύ της Ενωτικής Κίνησης υπάρχουν διαφωνίες στελεχών ως προς την κατεύθυνση της ενοποίησης, όπως π.χ. του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, αλλά και κάποιων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα