Προσυνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης

Προσυνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης
7th New Democracy pre-conference at Porto Palace hotel in Thessaloniki, Greece on December 2, 2017. / 7 - Porto Palace , 2 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χαιρετισμό στην έναρξη του προσυνεδρίου της ΝΔ απηύθυναν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης

Η θέση της Ελλάδας είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, επισήμαναν οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του 7ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, και παράλληλα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει λάθη, η θέση της Ελλάδας είναι στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, στον πυρήνα της Ε.Ε», είπε ο κ. Χατζηδάκης, παραπέμποντας στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, λέγοντας: «Θα πρέπει να κρατήσουν οι Βρυξέλλες μια στάση σοβαρή και αποφασιστική. Χρειαζόμαστε καλύτερη και πιο αποτελεσματική Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη πιο αλληλέγγυα στους λαούς και ιδιαίτερα στις πιο αδύναμες χώρες».

Επισήμανε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μόνο μια ταχύτητα στην Ε.Ε, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί, όπως είπε, άλλες χώρες δεν θέλουν και άλλες δεν μπορούν και τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εκτός της πρώτης ταχύτητας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρατήσει τη χώρα στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής», είπε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε μια νέα αφετηρία στην οποία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, είπε ότι τα προσυνέδρια έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Στα ερωτηματολόγια της Ν.Δ απάντησαν 90.000 πολίτες και αυτό δείχνει πως το κόμμα απευθύνεται στην κοινωνία και η κοινωνία ανταποκρίνεται, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «τη χειρότερη». Παρατήρησε, όμως, ότι «δεν είμαστε καταδικασμένοι στη μιζέρια της σημερινής κυβέρνησης. Ένα λαμπρό μέλλον περιμένει την Ελλάδα και όταν αναλάβουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δούμε, επιτέλους, «άσπρη μέρα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, λέγοντας: «Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για τον κ. Καμμένο, γιατί θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά πράγματα. Όχι, όμως, ότι θα μας γλυτώσει».

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει έξω από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και για τα προσυνέδρια της Ν.Δ. είπε ότι είναι μια «πρωτοποριακή» διαδικασία, η οποία αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει πρόγραμμα και συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για τη διοργάνωση τους.

Το προσυνέδριο έχει θέματα τον νέο πατριωτισμό, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα και θα ολοκληρωθεί με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα