Σηκώνει τους τόνους το Μαξίμου: Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης

Σηκώνει τους τόνους το Μαξίμου: Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης

Το "όχι" της ΝΔ στο αίτημα Τσίπρα για αναβολή της συζήτησης της επερώτησης για τον Καμμένο προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση κυβερνητικών κύκλων

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολίασε το Μαξίμου δια non paper το "όχι" της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για αναβολή της συζήτησης για τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα απουσίαζε στο Παρίσι.

"Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος.

Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον Πρωθυπουργό, είναι δειλία.

Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος", ανέφερε ειδικότερα το κυβερνητικό non paper.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ.Τσίπρας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή της επερώτησης της ΝΔ για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, θέλοντας έτσι να απαντήσει εμπράκτως στις κατηγορίες πως ταξιδεύει αύριο στο Παρίσι για να αποφύγει να παραστεί στη συζήτηση, την οποία η αξιωματική αντιππολίτευση προκάλεσε βάζοντας στο στόχαστρο τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Τσίπρας: "Δεν πρόκειται να ανεχθώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις"

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στην επιστολή του πως “θα βρίσκεται στο Παρίσι, καθώς θα παρευρεθεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο τον τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος τον τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες»”. “Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης”, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας πως μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, “θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση»”.

“Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου”, τονίζει, απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας. “Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη”, συνεχίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, αμέσως μετά, πετά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: “Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.

ΝΔ: “Δεν δεχόμαστε αναβολή της συζήτησης”

Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν προτίθεται να στέρξει στην χρονική μετάθεση της συζήτησης, απορρίπτοντας καταρχήν με ανακοίνωση και εν συνεχεία στη Διάσκεψη των Προέδρων το αίτημα του πρωθυπουργού. “Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του”, υπογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: “Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…”.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε τελικά κατά πλειοψηφία την αναβολή της συζήτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τη Δευτέρα η συζήτηση της επερώτησης για Καμμένο

Σύγκρουση για την αναβολή της συζήτησης για Καμμένο στη Βουλή

Την αναβολή της αυριανής συζήτησης για Καμμένο ζητά ο Τσίπρας, λόγω Παρισιού

Δεν δέχεται η ΝΔ την αναβολή της συζήτησης για Καμμένο

ADVERTISING

SHARE: