Στη Λιέγη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στη Λιέγη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μετέβη στη βελγική πόλη για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης της 29ης Μαΐου

 Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας μετέβη την Τετάρτη στη Λιέγη, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 29 Μαΐου και να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειές και τους οικείους τους, το αστυνομικό σώμα και τους πολίτες του Βελγίου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε, επίσης, με τον δήμαρχο της πόλης, Willy Demeyer.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον αστυνομικών και αθώων πολιτών στη Λιέγη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, το αστυνομικό σώμα και τους πολίτες της Λιέγης» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Χαιρετίζω τη γενναιότητα και την αποτελεσματική επέμβαση της αστυνομίας της Λιέγης. Δίνουν τη ζωή τους για να μας προστατεύουν καθημερινά, επεμβαίνοντας και δρώντας άμεσα. Το θαρραλέο έργο της αστυνομίας μας υπενθυμίζει ότι η μάχη ενάντια σε όσους απειλούν την ασφάλειά μας συνεχίζεται, σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο Βέλγιο όσο και την Ευρώπη. Η Λιέγη δεν είναι μόνη της. Το Βέλγιο δεν είναι μόνο του.

Καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι στα χέρια του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, δεν θα ήθελα να προβώ σε περαιτέρω σχόλια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει ενωμένη τον αγώνα ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση, τον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Στηρίζουμε τα Κράτη Μέλη μας ενάντια στις απειλές, και θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε και στο μέλλον. Η ασφάλεια των πολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα και κοινή ευθύνη για όλη την Ευρώπη».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα