Συνάντηση Τσίπρα - Ντέρμπιν: Πολύ σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ

Συνάντηση Τσίπρα - Ντέρμπιν: Πολύ σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ
TWITTER PM

Με το Γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

"H στήριξη που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική", τόνισε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση με τον κ. Ντέρμπιν στα πλαίσια της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη στήριξη που συνάντησε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ το 2015 και την οποία συνεχίζει να έχει η χώρα μας έως σήμερα, ιδιαίτερα τώρα, όπως επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχους, "σε μια περίοδο που η χώρα ανακάμπτει και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης".

Ο κ. Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών 2006-2011 και διεκδίκησε την έδρα του Ομπάμα όταν έγινε Πρόεδρος.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Γερουσιαστής του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών -εκ των πιο επιφανών μελών των Δημοκρατικών στη Γερουσία και με επιρροή-, κ. Ντέρμπιν, σχολίασε με χιούμορ ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα με τον κ. Γιαννούλια οι εφημερίδες τότε έγραψαν για επιστροφή του Γιαννούλια στη χώρα του, ενώ δεν ανέφεραν ποτέ το δικό του όνομα.

Ο κ. Ντέρμπιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πόλη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει στον Γερουσιαστή ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Σικάγο, μια πόλη που, όπως πρόσθεσε, τον εντυπωσιάζει συν τοις άλλοις και λόγω της αρχιτεκτονικής της και η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ίδιο λόγω των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ραντεβού για επενδύσεις στην επόμενη ΔΕΘ

Ο Τσίπρας, οι επενδυτές και το ελληνικό come back

ADVERTISING

SHARE: