Τόσκας: Η Αντιτρομοκρατική στο κυνήγι εμπρηστών

Τόσκας: Η Αντιτρομοκρατική στο κυνήγι εμπρηστών
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη συνδρομή της Ελλάδας στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αλβανία καθώς και για τις φωτιές σε Άλσος Βεΐκου και Καισαριανή, τις οποίες θεωρεί ύποπτες

Με συνεχείς ρίψεις νερού συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης στη γειτονική Αλβανία τα δύο αεροσκάφη που έστειλε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στα χωριά της ελληνικής μειονότητας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής έχουν καεί δύο σπίτια, δύο ναοί και μια αποθήκη από τη φωτιά, η οποία ωστόσο εμφανίζει σημάδια ύφεσης.

Ως προς τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ο κ. Τόσκας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στο Άλσος Βεΐκου και την Καισαριανή, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για εμπρησμό.

«Οι δύο πυρκαγιές στο Άλσος Βεΐκου (που σημειώθηκαν) προχθές πολύ κοντά στη δασωμένη κατά κάποιο τρόπο αστική περιοχή της Φιλοθέης και του Ψυχικού και η χθεσινή αντίστοιχη πυρκαγιά στην Καισαριανή πολύ κοντά στα σπίτια και με κατεύθυνση τέτοια που οδηγούσε προς την Κατεχάκη είναι περιπτώσεις που μας προβληματίζουν. Όπως και μια τρίτη περίπτωση στο ρέμα της Χελιδωνούς, αυτές οι πυρκαγιές γύρω από αστικές περιοχές μας προβληματίζουν. Για αυτό αυτές τις ημέρες με εντολή δική μου έχουν απλωθεί περίπολοι της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Έχει εμπλακεί ακόμη και η Αντιτρομοκρατική για να βρει τυχόν στοιχεία. Ότι δυνατότητες έχουμε εμπλέκονται. Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία δυνατότητα και κανένα περιθώριο σε αυτούς, οι οποίοι δεν προσπαθούν να πλήξουν ίσως την κυβέρνηση αλλά προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα, τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το εάν η εικόνα από τις φωτιές στην Ελλάδα εφέτος είναι καλύτερη σε σύγκριση με το 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Είναι νωρίς για εκτιμήσεις γιατί είμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου. Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι παρότι έχουμε μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, αυτές απομονώνονται, κατασβήνονται και ελέγχονται σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και αυτό γιατί αλλάζουμε λίγο τις τακτικές: Χρησιμοποιούμε τα μικρά αεροσκάφη πετζετέλ, για την αρχική επίθεση στη φωτιά, ενώ επεμβαίνουν άμεσα τα επίγεια τμήματα. Τακτικές, οι οποίες δεν εφαρμόζονταν, τα περιμέναμε όλα από τα αεροπλάνα τις προηγούμενες φορές. Δεν είναι ώρα όμως να πανηγυρίζουμε και να λέμε ότι είναι ωραία τα πράγματα».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τόσκα στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα