Τσαβούσογλου: Δύση και Δικαιοσύνη μπλόκαραν την έκδοση των 8

Τσαβούσογλου: Δύση και Δικαιοσύνη μπλόκαραν την έκδοση των 8
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την άποψη του Ερντογάν ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την επιστροφή των στρατιωτικών στην Τουρκία.

Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να παραδώσει στην Τουρκία τους 8 τούρκους αξιωματικούς αλλά δεν το έκανε εξαιτίας των πιέσεων από τη Δύση και της άρνησης της Δικαιοσύνης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο “Anadolu”, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ επανέλαβε και την θέση του Ερντογάν ότι η ελληνική πλευρά τον είχε διαβεβαιώσει για την έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.

“Η Ελλάδα είχε κάνει αρχικά προσπάθειες για την έκδοση των ατόμων αυτών στην Τουρκία, αλλά δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο(σ.σ. Ερντογάν), αλλά το μπλόκαραν οι δικαστές. Βλέπουμε ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση πρώτα απελευθερώθηκαν και μετά τους χορηγήθηκε άσυλο. Η ελληνική Δικαιοσύνη δέχτηκε έντονη πίεση.  Πιθανόν εκεί οι δικαστές να μην ακούν την κυβέρνησή τους, αλλά ξέρουμε ότι αποφάσισαν υπό την πίεση της Ευρώπης.

Νωρίτερα σήμερα, είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο, στο οποίο η τουρκική πλευρά συσχετίζει τους 8 με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα