Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: “Σηκώνετε και τα πόδια” στην οικονομία

Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: “Σηκώνετε και τα πόδια” στην οικονομία
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευαγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Η απρεπής φράση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ διεγράφη μετά από παρέμβαση του Προεδρείου. Κριτική του κ. Βενιζέλου στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό

Με απρέπεια, την οποία διόρθωσε όμως ύστερα από παρέμβαση του Προεδρείου απευθύνθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο πλαίσιο αντιπαράθεσης για τα πλεονάσματα της μεταμνημονιακής περιόδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει αποδεχθεί υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος ανέφερε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε όμως τις αιτιάσεις του για να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος «σηκώνω τα χέρια ψηλά !». Η αναφορά αυτή έκανε έξω φρενών τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ανταπάντησε: «σηκώνετε και τα πόδια δυστυχώς !». Η φράση αυτή, αν και χειροκροτήθηκε από ελάχιστους, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις στη Βουλή.

Ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έδωσε συνέχεια και απάντησε σε πολύ ήρεμο τόνο στον κ. Βενιζέλο. Λίγο αργότερα όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ζήτησε από το Προεδρείο της Βουλής να απαλειφθεί η φράση. Έτσι, ο προεδρεύων, Δημήτρης Κρεμαστινός, ρώτησε τον κ. Βενιζέλο εάν συναινεί σε κάτι τέτοιο και εκείνος το δέχθηκε αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι επρόκειτο για ατυχή φράση.

Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα με τους χειρισμούς της στο ονοματολογικό

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στη συμφωνία για το ονοματολογικό ξεκαθαρίζοντας ότι τοποθετείται δίχως πολιτικούς τακτικισμούς και χωρίς φόβο πολιτικού κόστος. Κατηγόρησε, πάντως, την κυβέρνηση «δεσμεύει τη χώρα» με τον τρόπο που χειρίστηκε «μόνη τη διαπραγμάτευση. Της καταλόγισε μάλιστα ότι με τους «τακτικισμούς» της προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση με αποτέλεσμα «να μην αφήνει περιθώρια βελτιώσεων που χρειάζονται» στη συμφωνία. «Χωρίς εθνική συναίνεση και ενότητα δεν μπορούμε να λύσουμε μεγάλα ιστορικά ζητήματα» ανέφερε. Εξαπέλυσε, όμως, επίθεση και στους Ανεξάρτητους Έλληνες καταλογίζοντάς τους ότι «δήθεν διαφωνούν» αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό που υπογράφει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα