Βουλή: “Ναι” από ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών

Βουλή: “Ναι” από ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Διαλλακτικότερη στάση τηρεί πλέον για τη ρύθμιση και η ΝΔ. "Υπερώριμο ζήτημα", χαρακτήρισε την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών ο Π. Σκουρλέτης.

Ευρεία πολιτική συναίνεση για την κατάτμηση της μεγάλων περιφερειών της Β’ Αθήνας και της Αττικής διαμορφώνεται στη Βουλή με τη ΔΗ.ΣΥ και το Ποτάμι να λένε «ναι» στην μεταρρύθμιση και τη ΝΔ να τηρεί όλο και διαλλακτικότερη στάση για το θέμα.

Η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ξεκαθάρισε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι” στην αρμόδια επιτροπή ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Θετική στάση τήρησε και το Ποτάμι μέσω του Γιώργου Μαυρωτάς που τάχθηκε υπέρ της κατάτμησης. Από την πλευρά της η ΝΔ δεν ξεκαθάρισε αν θα στηρίξει την τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα δείχνει να τηρεί ηπιότερη στάση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κάλεσε τη ΝΔ να συνειδητοποιήσει ότι το ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών είναι «υπερώριμο». Σχολίασε, όμως, και τις πληροφορίες που φέρνουν τη ΝΔ να προσανατολίζεται σε ψήφιση της ρύθμισης κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεπεραστεί το όριο των 200 εδρών και να ισχύσει η ρύθμιση από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. «Μακάρι οι δεύτερες σκέψεις να είναι πιο ώριμες από τις πρώτες» σημείωσε.

Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων τάσσονται αντίθετα κατά της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα