Βουλή: Υλοποιείται η διαδικασία “υιοθεσίας” των παιδιών του σμηναγού Μπαλταδώρου

Βουλή: Υλοποιείται η διαδικασία “υιοθεσίας” των παιδιών του σμηναγού Μπαλταδώρου
Η ολομέλεια της Βουλής Ευρωκίνηση

Η Βουλή απέστειλε την Πέμπτη επιστολή στον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας και του ζητά να αποσταλούν όλα τα επίσημα έγγραφα για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του πιλότου

Τη δέσμευση του Πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για την “υιοθεσία” των δύο ανήλικων παιδιών του άτυχου χειριστή του μοιραίου Mirage 2000 -5 Γιώργου Μπαλταδώρου, υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς το κοινοβούλιο.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής απέστειλε την Πέμπτη 19 Απριλίου επιστολή στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με την οποία ζητεί να αποσταλούν τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα για το θάνατο του Σμηναγού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της “υιοθεσίας” των ανήλικων τέκνων του. Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής τα παιδιά του σμηναγού θα λαμβάνουν ετησίως ποσό περίπου 18.000 το χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους. Η ενίσχυση θα παραταθεί μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους εάν πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων με αποφάσεις της Ολομέλειας από το 1998 και του Τμήματος Διακοπής Εργασιών ενισχύει οικονομικά τα παιδιά μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα