Ζαχαριάδης: Πιθανή μια ευρεία συναίνεση για το Σκοπιανό

Ζαχαριάδης: Πιθανή μια ευρεία συναίνεση για το Σκοπιανό

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι η λύση ενός εθνικού ζητήματος και όχι η δημιουργία εσωκομματικών προβλημάτων στη ΝΔ

Ανοιχτό αφήνουν κυβερνητικά στελέχη την πιθανότητα -σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την ΠΓΔΜ– ο πρωθυπουργός να ανεβάσει τον πήχη ζητώντας την ψήφισή της από 180 βουλευτές. Η συζήτηση στο Μαξίμου θεωρείται πρόωρη αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει και δημοσίως ότι εάν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία τότε θα επιδιώξει μία ευρύτερη συναίνεση σε επίπεδο Βουλής.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και πάνω από διακόσιες ψήφους. Σημείωσε, ότι αν η ΝΔ επιστρέψει στις απόψεις που είχε πριν από 10 χρόνια και εκφραζόταν από τον Κώστα Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη, τότε θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περισσότερες από διακόσιες ψήφοι.

Τόνισε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θέλουν να λύσουν το εθνικό πρόβλημα και όχι να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ. Επισήμανε ότι το ενδεχόμενο να ζητηθούν 180 ψήφοι για τη συμφωνία με τα Σκόπια, δεν αποτελεί πρόβα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τέλος, εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει την ανατροπή στις εκλογές, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξουν προοδευτικές συναινέσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα