“Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” στα ’70s: Όταν ο Μηνάς έκλεψε τη Βούλα

“Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” στα ’70s: Όταν ο Μηνάς έκλεψε τη Βούλα
Ε. Κοκκίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Μαρία Γκιώνη, Α. Αντωνίου στα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου για φέτος Alpha

Κι όμως, ο Μηνάς αψήφισε την κρητική βεντέτα και έκανε την Βούλα γυναίκα του. Αυτά και άλλες ιστορίες από το σήμερα, στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς του Alpha.

Πρόκειται για την μακροβιότερη σειρά και τηλεοπτική εκπομπή που γεννήθηκε μέσα στα χρόνια της κρίσης. Το σημείο καμπής για τον Alpha, που ως τότε δυσκολευόταν να βρει πατήματα στον χώρο της μυθοπλασίας, που τόσο πολύ λαχταρούσε. Η σειρά “Μην Αρχίζεις Τη Μουρμούρα” μπήκε στη ζωή μας το 2013, φέρνοντας σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης (40+) στο κανάλι της Κάτζας.

Η υποχώρηση και ο αέρας αλλαγής

Η επέλαση του Survivor, η αποχώρηση των Τριανταφυλλίδου – Βλάχου και η μάλλον “φτωχές” επιλογές αντικατάστασής του έφεραν αναταράξεις στη σειρά, η οποία ωστόσο τη φετινή σεζόν, με τέσσερα ζευγάρια μοιάζει να βρίσκει πάλι τον βηματισμό της.

Πλάι στους απολαυστικούς Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Ηλία και Μαρίνα) και τους αξιαγάπητους Αντώνη Αντωνίου και Ελένη Κοκκίδου (Μηνά και Βούλα) ήρθαν οι απολαυστικοί Σαλονικείς, Σπύρος Τσεκούρας και Άννα Κουτσαφτίκη (Μπάμπης και Ξένια) και οι νεότεροι της παρέας Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Μαρία Χάνου (Άγγελος και Βέλη).

Και εκεί που πιστέψαμε πως μπορεί να αποχαιρετίσουμε για πάντα τον κόσμο της “Μουρμούρας”, καθώς οι υπεύθυνοι του σταθμού σκέφτονταν να βάλουν μια “τελεία” στο σίριαλ, τελικά η κωμική σειρά παίρνει εισιτήριο για τη νέα σεζόν και βάζει έτσι υποψηφιότητα ώστε να γίνει η μακροβιότερη, εβδομαδιαία ελληνική κωμική σειρά (sitcom) στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Πάμε για το φινάλε της σεζόν

Φυσικά, τα όμορφα πράγματα έχουν και ωραία φινάλε. Γι’ αυτό φρόντισαν οι υπεύθυνοι της σειράς, που έφτιαξαν το τελευταίο επεισόδιο με λίγη από τη νοσταλγία των ’70s. Η Βούλα, κρητικοπούλα από το Φόδελε ήθελε τον Μηνά και ας ήταν Αθηναίος. Τι θα έλεγαν όμως η οικογένεια και οι “κρητίκαροι” αδερφοί της;

Ε. Κοκκίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Μαρία Γκιώνη, Α. Αντωνίου στα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου για φέτος Alpha

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, ,μια αφορμή μας γυρίζει στο παρελθόν και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι πώς κλέφτηκαν η Βούλα κι ο Μηνάς πριν από 45 χρόνια…

undefined

Στις ζωές των υπόλοιπων ζευγαριών ο Ηλίας και η Μαρίνα κανονίζουν τις λεπτομέρειες για την μετακόμισή τους στον Πύργο. Ένας καυγάς της Μαρίνας με τη μητέρα της, ωστόσο, θα αλλάξει τα δεδομένα για πάντα…

Μ. Χάνου, Σπ. Χατζηαγγελάκης, Ηλίας Μουλάς, Άρτεμις Γρύμπλα στο τελευταίο επεισόδιο της Μουρμούρας για τη σεζόν

Ακόμα μία «οικοκυρική» γκάφα ανατρέπει τα σχέδια του Άγγελου για πρόταση γάμου. Απηυδισμένος, εύχεται η Βέλη να ξαναγινόταν όπως την πρωτογνώρισε. Η ευχή του γίνεται… πραγματικότητα.

Σπύρος Τσεκούρας και Άννα Κουτσαφτίκη μας αποχαιρετούν από την Θεσσαλονίκη Alpha

Η Ξένια, ο Μπάμπης και η Σοφία ετοιμάζονται για τις διακοπές τους στο σπίτι στην Χαλκιδική. Η Σοφία, όμως, έχει άλλα σχέδια.

Το σενάριο υπογράφουν οι: Έλενα Σολωμού, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Σάρα Γανωτή, Θέμης Γκυρτής, Φώφη Κώττη, Γωγώ Φώτου. Σκηνοθετεί ο Διονύσης Φερεντίνος. Μουρμουρίζουν οι: Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Σπύρος Τσεκούρας, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Μαρία Χάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα