Τρεις Χρυσές Σφαίρες για το “The Artist”

default image

Διαβάστε λίγα λόγια για την χρυσή ταινία. "Χρυσοί" και οι feelgood Steven Spielberg και Octavia Spencer (Vid)

Το “The Artist” είναι από εκείνες τις σπάνιες ταινίες που τόλμησαν να ανατρέψουν τους κανόνες. Μια βωβή, ασπρόμαυρη γαλλική κομεντί σαν σύλληψη και μόνο ακούγεται σαν καλλιτεχνική ιδιοτροπία.

Στα χέρια του Hazanavicius όμως το “The Artist” κατάφερε να ακουστεί δυνατά, να καθηλώσει κοινό και κριτικούς, να ξεχωρίσει με τη δεξιοτεχνία και την αμεσότητα του.

Μα πάνω από όλα κατάφερε να μας θυμίσει πολλά από την μαγεία της έβδομης τέχνης.

Το κινηματογραφικό  φαινόμενο, που ξεκίνησε από τις Κάννες και κατέκτησε το Hollywood, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε τρεις Χρυσές Σφαίρες στη χθεσινή απονομή: Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), Καλύτερου Ηθοποιού (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) για τον Jean Dujardin, Μουσικής για τον Loudovic Bource, σε μια βραδιά, όπου αποδείχθηκε πως η σιωπή είναι χρυσός.

Οι ενθουσιασμένοι συντελεστές του “The Artist” ανέβηκαν στη σκηνή παρέα με τον τετράποδο σταρ Uggie, το Jack Russell terrier που για μια ακόμα φορά έκλεψε την παράσταση.

Εντωμεταξύ, πάνω από 44.000 θεατές έχουν ήδη απολαύσει το «The Artist» στη μεγάλη οθόνη, με τις προβολές να συνεχίζονται σε κεντρικές αίθουσες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε διανομή της Feelgood.

Ανάμεσα στους  άλλους μεγάλους βραβευθέντες της βραδιάς, ξεχώρισαν οι feelgood Steven Spielberg και Octavia Spencer. Ο διάσημος σκηνοθέτης απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για τις φαντασμαγορικές «Περιπέτειες του Τεντέν: Το μυστικό του Μονόκερου», ένα ακόμα κινηματογραφικό επίτευγμα.

Η γνωστή για το κωμικό της ταλέντο Octavia Spencer απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Β΄Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία της στις «Υπηρέτριες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα