Μογκερίνι, Τίμερμανς – και μετά Μοσκοβισί και Σέφκοβιτς

Μογκερίνι, Τίμερμανς – και μετά Μοσκοβισί και Σέφκοβιτς
Η Επίτροπος Φεντερίκα Μογκερίνι σε κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ AP

Ποια είναι το φαβορί των σοσιαλιστών για τα ευρωπαϊκά αξιώματα, έστω και αν ακόμα οι σχετικές συζητήσεις είναι στα …σπάργανα!

Μπορεί η ΝΔ να κατηγορεί τον Πιερ Μοσκοβισί ότι κάνει …πλάτες στον Τσίπρα γιατί διεκδικεί τη στήριξή του στο να είναι υποψήφιος των …σοσιαλιστών για τη θέση Γιούνκερ, όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Φιλοδοξίες για τα ευρωπαϊκά αξιώματα υπάρχουν σε πολλούς, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, όμως, οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, καθώς η κατάσταση στην ΕΕ ομοιάζει με κινούμενη άμμο και όλοι αναμένουν να κατασταλάξει η κατάσταση προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο ΕΛΚ -την πρωτοκαθεδρία στο οποίο επιζητούν και διεκδικούν πλέον οι ακροδεξιές και εθνικιστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο- όσο και στο ΕΣΚ.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, όντως θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, ωστόσο δεν αποτελεί καν αυτή τη στιγμή το φαβορί.

Το φαβορί στο παρασκήνιο είναι- όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Παιχνίδια Εξουσίας»- η ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος και ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και ο ολλανδός Α΄ αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν.

Στα αουτσάιντερ είναι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο (σλοβάκος) Επίτροπος Μεταφορών Μάρος Σέφκοβιτς.

Υ. Γ.: Ούτως ή άλλως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πιέσει το ΕΣΚ για την επιλογή του Πιερ Μοσκοβισί, καθώς ο ίδιος ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Εκτός και αν στην Πειραιώς θέλουν να πουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει τέτοια επιρροή που μπορεί να επιλέγει τους υποψηφίους των σοσιαλιστών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα