Οργή για την προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου

Οργή για την προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Ποιοί και γιατί επιχειρούν να εμπλέξουν τον Προκόπη Παυλόπουλο στην απόφαση του Ιδρύματος Καραμανλή να μην μιλήσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ

Οργή επικρατεί στο Προεδρικό Μέγαρο από την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην απόφαση να προσκληθεί αρχικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μιλήσει στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και εν συνεχεία να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», η απόφαση να κληθεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν να μιλήσει μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην εκδήλωση για 20χρονα από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ ήταν του Ιδρύματος Καραμανλή. Κατόπιν παρέμβασης των υπευθύνων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων του Π. Μολυβιάτη και του Αχιλλέα Καραμανλή, ο Προκόπης Παυλόπουλος μεσολάβησε και απηύθυνε πρόταση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να είναι ομιλητής, πρόταση που ο επικεφαλής της Κομισιόν αποδέχθηκε ασμένως. Το ότι η πρόσκληση Γιούνκερ δεν ήταν απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας φάνηκε και από το γεγονός ότι η ακύρωσή της έγινε με επιστολή του Πέτρου Μολυβιάτη στον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Η φημολογία

Στελέχη που συνομιλούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτιμούν ότι όλη η σχετική φημολογία οφείλεται στην προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να αναζωπυρώσουν τη συζήτηση περί «τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης». Ότι δηλαδή οι «καραμανλικοί» στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα! Δεν διστάζουν, μάλιστα, να εμπλέξουν σ’ αυτή τη θεωρία και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ίδιο τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, τον ίδιο τον θεσμό. Σε ποιους αποδίδουν την όλη φημολογία τα ίδια στελέχη; Όχι τόσο  στην ηγεσία της ΝΔ, όσο σε «σαμαρικούς κύκλους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα