“Θέμα χρόνου και τρόπου” η απομάκρυνση του Σταύρου από τη Χαριλάου Τρικούπη

“Θέμα χρόνου και τρόπου” η απομάκρυνση του Σταύρου από τη Χαριλάου Τρικούπη
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Προς ανεξαρτητοποίηση δυο βουλευτές του Ποταμιού. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα έχει πάρει» με τον άλλοτε «κολλητό» του

Ειλημμένη είναι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», η απόφαση για απομάκρυνση του Σταύρου Θεοδωράκη από το Κίνημα Αλλαγής, εφόσον ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζει τις διαφοροποιήσεις σε θέματα αιχμής, όπως π.χ. το Σκοπιανό.

Η σχετική απόφαση «είναι θέμα χρόνου και τρόπου», σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευσης, ακόμα και αν …διαψευστούν!

Στη Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, θεωρούν ότι είναι προτιμότερο το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» να γίνει τώρα, ώστε το κόστος τυχόν «σπασίματος των σχέσεων» – εφόσον δεν υπάρξει «συμμόρφωση» του Σταύρου Θεοδωράκη- να απορροφηθεί, ει δυνατόν, έως τις εκλογές, παρά η κρίση να εκδηλωθεί στην τελική περίοδο προς τις κάλπες.

Στελέχη που γνωρίζουν τις διεργασίες στην οδό Σεβαστουπόλεως, θεωρούν ως πολύ πιθανή εξέλιξη την ανεξαρτητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα δυο ακόμα βουλευτών του Ποταμιού και αναφέρουν μάλιστα τα ονόματα του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι διαφοροποιούνται ήδη στη συμφωνία για το μακεδονικό από τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, τασσόμενοι εναντίον της υπερψήφισης. Ο Γιώργος Αμυράς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», οδεύει προς τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κόμμα από το οποίο άλλωστε προέρχεται.

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη –ο οποίος πάντως κρατά στάση αρχών στο συγκεκριμένο θέμα- ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίζεται και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι στο αμέσως προηγούμενο διάστημα οι δυο άνδρες διατηρούσαν ειλικρινή φιλία και είχαν σε μεγάλη εκτίμηση ο ένας τον άλλον, σε βαθμό που θεωρούνταν δεδομένη η συμμετοχή του επικεφαλής του Ποταμιού σε τυχόν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, φέρεται να εκνευρίστηκε ιδιαίτερα χτες, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας που απουσίαζε από τα έδρανα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, εμφανίστηκε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και το περιστατικό αυτό φέρεται να πιστεύει ότι υπάρχει υπόγειος δίαυλος μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που του προκαλεί ιδιαίτερο εκνευρισμό και επιθετικότητα απέναντι στην ηγεσία της οδού Σεβαστουπόλεως, κάτι βεβαίως που ο επικεφαλής του Ποταμιού διαψεύδει μετά βδελυγμίας.

Υ.Γ.: Σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης δυο ακόμα βουλευτών της οδού Σεβαστουπόλεως η ΚΟ του Ποταμιού θα αριθμεί τέσσερα μέλη, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω (σύμφωνα με την ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής) εάν μπορεί να λειτουργήσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα με όλα τα δικαιώματα που αυτή έχει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα