Σε επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι γιατροί με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί ζητώντας με εξώδικη διαμαρτυρία την παρέμβαση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κου Μιχάλη Βλασταράκου για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι γιατροί μέσω επιστολής τους χαρακτηρίζουν άκρως απογοητευτική την εικόνα εκκαθάρισης των υποβολών του Μαρτίου 2016 του ΕΟΠΥΥ καθώς πολύ μικρό ποσοστό ιατρών (10%) έχουν πληρωθεί και εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα:

-3.200 υποβολών επισκέψεων. Σε 1.700 επισκέψεις, διαπιστώνεται τεχνικό πρόβλημα ταυτοποίησης και συσχέτισης του ψηφιοποιημένου φυσικού παραπεμπτικού με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό στο e-dapy

-480 υποβολών διαγνωστικών εργαστηρίων

-130 υποβολών ιατρικών πράξεων κατηγορίας Α (καρδιολογία, γαστρεντερολογία, νευρολογία, γυναικολογία και φυσιατρική),

-115 υποβολών ιατρικών πράξεων κατηγορίας Β (πνευμονολογία, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, κ.λπ).

Οι γιατροί ιισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από την διοίκηση του, με την πραγματική εικόνα εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης και πληρωμών των συμβεβλημένων ιατρών.

Επίσης δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων και του 10% της περιόδου 2012-2015 από τον Οργανισμό, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί η πληρωμή 283 εκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλών φαρμακευτικής δαπάνης. Μικρό ποσό της τάξης των 29 εκατ. ευρώ έχει χορηγηθεί στον ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές ιατρών και παρόχων, ενώ το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 450 εκατ. ευρώ.

«Ταυτόχρονα, ζητείται από τους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς ιατρούς να καταβάλουν μερίδιο των ‘ανύπαρκτων’ πληρωμών τους για την εξόφληση του clawback, με τους δεύτερους να είναι σε κατάσταση συστηματικής απόγνωσης καθώς καλούνται να καλύψουν το clawback και το κόστος των αναλωσίμων αντιδραστηρίων με υποκοστολογημένη αποζημίωση κατά 50% από τον ΕΟΠΥΥ κατά το τρέχον έτος» υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

  «Καθότι δεν αρμόζει σε επαγγελματίες επιστήμονες υγείας να καταλήξουν στη φυλακή για «πλασματικά» χρέη, όπως αναφέρουν κάνουν έκκληση προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Κονδύλι 630 χιλιάδες ευρώ κατά των παράνομων εισαγωγών φαρμάκων
Προσλαμβάνονται άμεσα 190 αγροτικοί γιατροί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα