2.000.000 ευρώ τα κέρδη για τους χασισοκαλλιεργητές

2.000.000 ευρώ τα κέρδη για τους χασισοκαλλιεργητές

Την Τρίτη απολογούνται ο 48χρονος που συνελήφθη σε ρεματιά κοντά στα χασισοφυτεία, στην Κρήτη και ο 37χρονος συνεργός του

Ποσότητα 800 κιλών υπολογίζεται ότι θα απέφεραν στους χασισοκαλλιεργητές τα  1428 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που εντοπίστηκαν στα δύο  θερμοκήπια, ιδιοκτησίας 48χρονου, κοντά στις Λιθίνες Σητείας. Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία, τα αναμενόμενα κέρδη θα έφθαναν έως και τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο ο 48χρονος όσο και ο 37χρονος συνεργός του θα απολογηθούν αύριο, αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες. Μάλιστα ο 37χρονος αντιμετωπίζει και την κατηγορία του εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Η ποινική δίωξη αφορά στην φωτιά που έβαλε όταν κατάλαβε ότι είχε εγκλωβιστεί στο θερμοκήπιο από αστυνομικές δυνάμεις. Προκειμένου να διαφύγει και να καταστρέψει τα ίχνη του, ο 37χρονος έβαλε φωτιά στο στρώμα όπου κοιμόταν, αδιαφορώντας για τις φιάλες υγραερίου που υπήρχαν στο δωμάτιο.

Προς στιγμήν κατάφερε να διαφύγει με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά, όμως εντοπίστηκε αργότερα να κρύβεται μέσα σε μία ρεματιά. Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο είχαν οργανώσει τις «δουλειές» τους ήταν εντυπωσιακός.

Τα δύο θερμοκήπια ήταν εγκατεστημένα σε ύψωμα, κυκλωμένα με μεγάλη περίφραξη ενώ δύο λυκόσκυλα «αλώνιζαν» στον περιβάλλοντα χώρο. Ο 37χρονος διέμενε σε δωμάτιο μέσα στο θερμοκήπιο που ήταν πλήρως εξοπλισμένο. Διέθετε ακόμα και πλυντήριο ρούχων! Οι διωκτικές Αρχές πιστεύουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια και πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στην ταυτότητα και άλλων συνεργών, «ποντάροντας» στις συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία.

Πηγή: cretalive.gr

SHARE:

24Media Network