Έρευνα 20/20: Οικογένεια και παιδιά νοηματοδοτούν ακόμα τις ζωές των Ελλήνων

Έρευνα 20/20: Οικογένεια και παιδιά νοηματοδοτούν ακόμα τις ζωές των Ελλήνων
Shot of a young family outdoors iStockphoto

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, το 20/20 του ΝEWS 24/7 παρουσιάζει την έρευνα της aboupeople για τις στάσεις των Ελλήνων απέναντι στον θεσμό της οικογένειας

Την έρευνα της aboutpeople για την στάση των Ελλήνων απέναντι στην οικογένεια παρουσιάζει το 20/20 του NEWS 24/7, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας

  • Η οικογένεια και τα παιδιά δίνουν το μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης και νόημα στη ζωή ενός ανθρώπου σύμφωνα με τους περισσότερους ερωτώμενους.
  • Το 83,9% πιστεύει ότι «η οικογένεια είναι βασικός πυλώνας στήριξης του ανθρώπου».
  • 25,2% θεωρεί ότι όταν οι δουλειές είναι λίγες, οι άνδρες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε μία θέση εργασίας περισσότερο από τις γυναίκες
  • Το 43,6% πιστεύει ότι το να δουλεύει η γυναίκα και να μεγαλώνει ο άντρας τα παιδιά δεν είναι εξίσου λειτουργικό σε μια οικογένεια
  • 1 στους 2 υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Νόημα και ικανοποίηση αντλούν από την οικογένεια οι Έλληνες

Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (59,4%) θεωρεί ότι η οικογένεια και τα παιδιά δίνουν το μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης και νόημα στη ζωή ενός ανθρώπου. Ακολουθεί η οικονομική επάρκεια για την κάλυψη των αναγκών τους (45,5%), η ελευθερία και ανεξαρτησία τους (37,9%) και η ποιότητα ζωής (31,7%).

Και σε προσωπικό επίπεδο, η οικογένεια και τα παιδιά αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης για τους ερωτώμενους (73,3%) και ακολουθούν οι φίλοι (68,4%) και η υγεία (64%). 

Το 72,1% των ερωτώμενων δηλώνει ότι  νιώθει πιο κοντά στην οικογένεια του από ότι στους φίλους του (21,5%).

Βασικός πυλώνας η οικογένεια – “Χαλαρός” ο ορισμός της

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων (83,9%) συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τη φράση “η οικογένεια είναι βασικός πυλώνας στήριξης του ανθρώπου”.

 Το 79,2% θεωρεί ότι οικογένεια είναι ό,τι ορίζει ο καθένας μας και το 88,9% θεωρεί πως ένα ζευγάρι που δεν είναι παντρεμένο αλλά συζεί και έχει παιδιά είναι οικογένεια.

Τρεις στους δέκα θεωρούν ότι η γυναίκα πρέπει να είναι η βασική υπεύθυνη για το μεγάλωμα των παιδιών.

Το 43,6% πιστεύει ότι το να δουλεύει η γυναίκα και να μεγαλώνει ο άντρας τα παιδιά δεν είναι εξίσου λειτουργικό σε μια οικογένεια, ενώ το 47,6% θεωρεί ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορεί είναι εξ ίσου καλά ως γονείς όσο και τα άλλα ζευγάρια.

Το 83,7% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τη φράση ότι «ο άνδρας πρέπει πάντα να παίρνει τις τελικές αποφάσεις για τα σοβαρά θέματα που αφορούν μια οικογένεια» και το 73,5% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τη φράση ότι “όταν οι δουλειές είναι λίγες, οι άνδρες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε µία θέση εργασίας περισσότερο από τις γυναίκες”.

Πάνω από τους μισούς ερωτώμενους (53,8%) είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ 4 στους 10 συμφωνούν με το δικαίωμα υιοθέτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

https://www.news247.gr/download/3418//425000/parousiasi.pdf

 

*Στην έρευνα συμμετείχαν 802 άτομα άνω των 17 ετών και διενεργήθηκε στις 5 και 6 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα