Έρευνα 20/20: Υπέρ της Χάγης οι πολίτες – Βλέπουν θετικά τις διερευνητικές

Έρευνα 20/20: Υπέρ της Χάγης οι πολίτες – Βλέπουν θετικά τις διερευνητικές
Το Διεθνές Δικαστήριο στην Χάγη, Ολλανδία AP

Θετική εξέλιξη για τα Ελληνοτουρκικά χαρακτηρίζουν οι πολίτες την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7. Υπέρ της προσφυγής στην Χάγη η πλειοψηφία

Ως θετική εξέλιξη για την πορεία των Ελληνοτουρκικών εκλαμβάνουν οι πολίτες την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ωστόσο δεν αναμένουν αίσια έκβασή τους και τίθενται υπέρ της επίλυσης των διαφορών από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, θετικά βλέπει την επανέναρξη των διερευνητικών περισσότεροι από 1 στους 2 ερωτηθέντες(52,6%).  Αντίθετα, ως αρνητική εξέλιξη την εκλαμβάνει το 37,4%, ενώ ένα 10% απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, θετικά βλέπει την επανέναρξη των διερευνητικών το 68,9%, ενώ αρνητικά το 23,1%.

Για το 47,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι διερευνητικές αποτελούν θετική εξέλιξη και για το 43,9% αρνητική. Οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων είναι απόλυτα μοιρασμένοι, με το 45,5% να θεωρεί θετική εξέλιξη την επανέναρξη των συζητήσεων και το 45,4% αρνητική.

Απαισιοδοξία για την έκβαση

Απίθανη θεωρεί μία θετική κατάληξη των διερευνητικών επαφών η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων.  Έτσι, το 75,5% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα, ενώ θετική κατάληξη των διερευνητικών βλέπει το 18,9%.

Τα ζητήματα να διευθετηθούν στην Χάγη

Υπέρ της διευθέτησης των ζητημάτων Ελλάδας-Τουρκίας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε περίπτωση που οι διερευνητικές δεν έχουν επιτυχή κατάληξη τίθεται η πλειονότητα των πολιτών.

Στο σχετικό ερώτημα στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, “Ναι” και “Μάλλον ναι”, απαντά το 64,7% των πολιτών, ενώ οι αρνητικές απαντήσεις ανέρχονται σε 25,8%, με ένα 9,5% να αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Η επίλυση των διμερών διαφορών από το Δικαστήριο της Χάγης, φαίνεται να αποτελεί επιλογή για το σύνολο των πολιτών, ασχέτως κομματικής επιλογής.

Συντριπτικά υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων από την Χάγη τάσσονται οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, με το 74,5% να δηλώνει υπέρ και κατά να τίθεται το 20,7%, ενώ υπέρ μια τέτοιας κατάληξη είναι και οι ψηφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 67,4%. Αρνητικό εμφανίζεται το 27,3% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 30,5% των υπολοίπων κομμάτων, οι ψηφοφόροι των οποίων τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 60,9%.

Θετικά βλέπει μια τέτοια εξέλιξη και το 56,5% εκείνων που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ή επέλεξαν άκυρη ή λευκή ψήφο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα