Οι Έλληνες φοράνε μάσκα και ανησυχούν για την τήρηση των μέτρων

Οι Έλληνες φοράνε μάσκα και ανησυχούν για την τήρηση των μέτρων
Shutterstock

Με τα μέτρα προστασίας να αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας, οι πολίτες απαντούν στην έρευνα  της  aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 κατά πόσο θεωρούν ότι αυτά τηρούνται.

Νέα ήθη φέρνει στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων -και όχι μόνο- η πανδημία του νέου κορονοϊού και, πλέον, τα μέτρα προστασίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Η χρήση μάσκας, είναι το μέτρο εκείνο για το οποίο έχει γίνει η περισσότερη συζήτηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού, η ατομική υγιεινή είναι κάποια από τα μέτρα που σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών πρέπει να τηρούνται για την αποφυγή της εξάπλωσης του SARS-COV-2.

Οι Έλληνες, όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το “20/20” του NEWS 24/7, σε μεγάλο βαθμό θεωρούν ότι τα μέτρα τηρούνται.

Από τους Το 6,6% θεωρεί ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται παντού, το 32% στους περισσότερους χώρους, το 34,2% σε κάποιους χώρους αλλά όχι αρκετούς, 20.9% σε πολύ λίγους και 5,9% απάντησε «σχεδόν πουθενά».

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας και κατά πόσο οι πολίτες τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη χρήση της, μεγάλο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντά ότι φορά μάσκα πάντα ή τις περισσότερες φορές.

Στην ερώτηση αν φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους όπως συστήνει ο ΕΟΔΥ, το 37,3% απάντησε ότι φοράει πάντα, το 28,2% ότι φορά τις περισσότερες φορές, το 22,2% κάποιες φορές ενώ μόλις το 11,9% επιλέγει να μη φορά ποτέ μάσκα.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα