Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 38χρονης και του 36χρονου

Διαβάζεται σε 3'
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 38χρονης και του 36χρονου
Έκρηξη με μία νεκρή έξω από υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας και κάτω από υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Στη δημοσιότητα δίνει η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στη Θεσσαλονίκη και του 36χρονου που τής μίσθωνε το Airbnb.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο ατόμων, τα οποία σχετίζονται με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (3/5) στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τους:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΒΑΪΔΟΥ Σνιζάννα του Βασιλείου και της Ντουσια, γεν. την 21-11-1987 στη Γεωργία (θανούσα)
  • και ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟ Κωνσταντίνο του Στυλιανού και της Αλεξάνδρας, γεν. την 17-08-1989 στην Αττική.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στον εντοπισμό νέων μαρτύρων, με σκοπό την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, την ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης, καθώς και τη διακρίβωση στοιχείων και άλλων δραστών ή τυχόν άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328, 2310-388324 και 2310-388318, του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τι ερευνούν οι Αρχές για τους συνεργούς της 38χρονης

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος, για την υπόθεση της έκρηξης έξω από τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από την μία πλευρά, το βλέμμα των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση «καρφώθηκε» στον ληστή-αντιεξουσιαστή σύντροφο της 38χρονης, για την πιθανότητα να είχε οργανώσει εκείνος το συγκεκριμένο χτύπημα, δίχως όμως να υπάρχουν σχετικές αποδείξεις γι’ αυτό έως σήμερα, ούτε και επαφών μαζί της, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είχαν περιέλθει πληροφορίες στην Αστυνομία πως το συγκεκριμένο άτομο μέσα από τις Φυλακές Διαβατών ίσως ετοίμαζε κάτι, όμως όλες του οι αναφορές αφορούσαν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς άλλωστε πλησιάζει η εκδίκαση της έφεσής του. Βεβαίως και στο παρελθόν είχε στείλει τον παγιδευμένο φάκελο στο συγκεκριμένο Εφετείο, ωστόσο δεν μπορεί να εξαιρεθεί και η πιθανότητα ενός χτυπήματος σε τράπεζα, όπως επίσης είχε πράξει στο παρελθόν, είτε για συμβολισμό είτε για την λεία από τα χρήματα του ΑΤΜ.

Οι αστυνομικοί την περασμένη Κυριακή, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες τόσο στο κελί του πρώην συντρόφου της και γνωστού ληστή-αντιεξουσιαστή, στις Φυλακές Διαβατών, αλλά και στις φυλακές που βρίσκονται προφυλακισμένοι οι συνεργοί του, σε Κόρινθο, Κορυδαλλό κα Νιγρίτα με αρνητικά όμως αποτελέσματα. Δηλαδή δεν βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα ή αποδείξεις επικοινωνίας με την 38χρονη.

Το κινητό της έχει σπάσει από την έκρηξη αλλά γίνεται προσπάθεια για την ανάκτηση των επαφών που είχε κάνει και ίσως από εκεί προκύψουν οι απαντήσεις που αναζητά η Αστυνομία, αν όντως υπάρχει συσχετισμός με το συγκεκριμένο άτομο ή πρόκειται για άλλα άτομα που είχαν προσεγγίσει την 38χρονη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα