Πάτρα: Υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες από την 1η Ιουνίου

Διαβάζεται σε 2'
Πάτρα: Υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες από την 1η Ιουνίου
Πύργος ναυαγοσώστη σε παραλία (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Υποχρεωτική θα είναι η παρουσία ναυαγοσωστών στις παραλίες της Πάτρας από την 1η Ιουνίου.

Ξεκινά από 1η Ιουνίου η ναυαγοσωστική περίοδος για ασφαλείς παραλίες, με την παρουσία των ναυαγοσωστών να είναι υποχρεωτική από την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού.

Μέσα στο 2024, 398 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό σε θάλασσες λίμνες, ποτάμια και πισίνες, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των ναυαγοσωστών προκειμένου να προλάβουν τέτοια συμβάντα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην παραλία της Πάτρας οι ναυαγοσώστες ξεκινούν από την 1η Ιουνίου το έργο της διάσωσης και δείχνουν πόσο κρίσιμος είναι ο παράγοντας χρόνος για να σωθεί μια ζωή.

Σύμφωνα με τον ναυαγοσώστη Κώστα Χριστόπουλο, εντοπίζεται το άτομο που κινδυνεύει στο νερό και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με ένα τζέτ σκι, οι διασώστες φτάνουν στο σημείο και το μεταφέρουν στην ακτή, όπου μετά τις πρώτες  προσπάθειες ανανήψεως αναλαμβάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να κινδυνεύσει και ο ναυαγοσώστης από τον άνθρωπο που βρίσκεται υπό το καθεστώς του φόβου και προσπαθεί να κρεμαστεί από πάνω του, όπως λέει ο κ. Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε απόσταση έως 25 μέτρα από την ακτή, ενώ πάνω από το 80% των θανάτων αφορά άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα