Ιάσων Μοσχοβίτης: Πέθανε ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την προσελήνωση

Διαβάζεται σε 2'
Ιάσων Μοσχοβίτης: Πέθανε ο δημοσιογράφος που μετέδωσε την προσελήνωση
Ιάσων Μοσχοβίτης EUROKINISSI

Πέθανε ο Ιάσων Μοσχοβίτης, ένας από τους πρωτοπόρους στην κρατική τηλεόραση, που άφησε το στίγμα του για τη ζωντανή αφήγηση της πρώτης προσελήνωσης.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης, πρωτοπόρος στην κρατική τηλεόραση.

Ο Ιάσων Μοσχοβίτης με πολυετή και σημαντική σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1951 ως ρεπόρτερ και πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Βραδινή, Ακρόπολις και Απογευματινή.

Αργότερα ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στην Απογευματινή (1983-1985) και στη Βραδυνή (1985-1986). Υπήρξε πρωτοπόρος στην κρατική τηλεόραση από το 1969, με ρόλους κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων, αρχισυντάκτη και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.

Στον χώρο των ιδιωτικών μέσων, ίδρυσε το ραδιόφωνο ΑΝΤ1 FM το 1987 ως πρώτος διευθυντής και το 1989 οργάνωσε το τομέα ειδήσεων του MEGA CHANNEL.

Το 1959 υπηρέτησε ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ήταν μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1994-2002).

Αφηγήθηκε ζωντανά την αποστολή του Απόλλων 11 και την πρώτη προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στην ελληνική τηλεόραση.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Αθανασίου Μπότση και το βραβείο της Ένωσης Συντακτών, ενώ παρασημοφορήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα