BICEP: ΟΙ BLOGGERS ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ SUPER STARS ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έρχονται για μια ακόμη φορά στην Αθήνα σ’ ένα μεγάλο πάρτι στις 11 Ιουλίου από το Plisskën στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Μπορεί να μας φαίνονται σήμερα παλαιολιθικά, αλλά στις αρχές του 2000, τα blogs ήταν μια πραγματική επανάσταση. Μια επανάσταση που βλέποντας τη σήμερα μοιάζει υπέροχη μπροστά των κοινωνικών δικτύων που έχουν επικρατήσει. Και η ιστορία των Bicep ξεκινάει από ένα blog. 

Εκεί κάπου στο 2008, δύο παιδικοί φίλοι, ο Andrew Ferguson και Matthew McBriar με καταγωγή από το ταραγμένο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας και έδρα το Λονδίνο, έφτιαξαν ένα “μουσικό σχήμα” και ένα blog, το  “Feel My Bicep”. Πέρα από τα δικά τους πράγματα, το blog αποτελούσε και έναν ντελικάτο προορισμό αφού ανέβαζαν τραγούδια και  remix που τους έκαναν εντύπωση. 

Οι ίδιοι θυμούνται σε συνέντευξη τους στο Quietus πως “το blog, ειδικά στις αρχές του, ήταν πάντα περισσότερο για τη synth μουσική, την Italo disco, τα ambient, την electronica των ’80s, τα re-edits, τη soul, τη funk και την παλαιότερη, δύσκολο να βρεθεί house.”

Όντως, εκεί μέσα έβρισκες τραγούδια και πληροφορία που θα χρειαζόταν ταξίδι, “σκάψιμο” και τις κατάλληλες γνωριμίες για να τ’ ανακαλύψεις. Όμως στο “Feel my Bicep” λυνόντουσαν όλα αυτά από το γραφείο σου στο κέντρο της Αθήνας. 

Το blog λειτουργεί ακόμα, σαν ένα μουσικό ημερολόγιο οπού μοιράζονται σκέψεις, λέξεις και mixtapes.

Οι πρώτες τους μουσικές κυκλοφορίες έρχονται αρχικά σε μικρές ανεξάρτητες ετικέτες αλλά δείχνουν από την αρχή ότι εδώ κάτι θα συμβεί. Κομμάτια όπως το “Vision of Love” (2012) και το “You” (2013) τους οδηγούν στη Ninja Tune το 2015.

Μετά από δύο χρόνια, το 2017 θα τους ακούσουμε στη Θεσσαλονίκη που είναι ήδη μεγάλο όνομα. Το 2017 κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Bicep”. Το “Glue” γίνεται μεγάλη επιτυχία και τους κάνει αμέσως headliners σε πολλά ηλεκτρονικά φεστιβάλ. Είναι πια το νέο καυτό όνομα. 

sharbinson

Το 2023 τους βλέπουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025 έρχονται στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (ι σε μια συνεργασία του φεστιβάλ με το Plisskën) και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του Playground 260 που είναι από τους πιο ωραίους χώρους για πάρτι κοντά στο κέντρο της πόλης.

Τι θα δούμε, όμως, καινούριο;

Το νέο project, με όνομα Chroma που σηματοδοτεί μια νέα στροφή στην καριέρα τους. Εντάξει, δεν πάνε και πολύ μακριά. Σίγουρα, τραβούν πιο techno και ambient μονοπάτια (ακούστε το CHROMA 001 HELIUM) αλλά το χορευτικό στοιχείο παραμένει. Επίσης, κάτι που θα δούμε και στην Αθήνα είναι το πολύ εντυπωσιακό visual στοιχείο που έχουν οι εμφανίσεις τους. 

ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Έρχονται 12 ώρες μουσικής στην Πειραιώς 260 και οι BICEP δεν θα είναι μόνοι τους σε αυτές. 

Θα τους πλαισιώσουν στο Main Stage καλλιτέχνες όπως ο Fatima Yamaha. Έτσι ονομάζεται το πιο γνωστό project του Ολλανδού παραγωγού Bas Bron. Με χαρακτηριστικό ήχο που συνδυάζει house, techno και electro, έγινε διάσημος με το διαχρονικό “What’s A Girl To Do”. Θα είναι η πρώτη live εμφάνιση του στην Ελλάδa. 

Οι Modeselektor που είναι το γερμανικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Gernot Bronsert και Sebastian Szary. Γνωστοί για τον εκρηκτικό, πολυστυλιστικό ήχο τους που συνδυάζει techno, bass, hip-hop και electro, έχουν κυκλοφορήσει επιδραστικά άλμπουμ και συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Thom Yorke και οι Apparat. 

Η HAAi που είναι ασταμάτητη πάνω στα decks και τον τελευταίο καιρό μας επισκέπτεται συχνά και η Sofia Kourtesis που έχει και καταγωγή από την χώρα μας, και το τελευταίο διάστημα απασχολεί τη γωνιά του πλανήτη που ακούει ηλεκτρονική μουσική. 

Στο δεύτερο stage  με την ομάδα του Velocity και DBI πρωταγωνιστεί το νούμερα 1 όνομα παγκοσμίως (όπως λέει το Δελτίο Τύπου)  της hard techno σκηνής που δεν είναι άλλος από τον Holy Priest, στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί του ο θρύλος του techno Speedy J.

Info:

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
260 Playground
19:30 – 06:00
Εισιτήρια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα