Μεσολόγγι: Πέθανε η αγρότισσα που είχε δωρίσει από το υστέρημα της ένα ασθενοφόρο
Διαβάζεται σε 1'
Έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Παπαχρήστου, η συνταξιούχος αγρότισσα που είχε αγοράσει με το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο, πράξη που είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.
- 03 Αυγούστου 2025 13:29
Πέθανε η Αθηνά Παπαχρήστου, η συνταξιούχος αγρότισσα που το 2023 είχε δωρίσει από το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο στον τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ασθενοφόρο κόστιζε 65.000 ευρώ και το είχε αγοράσει η ίδια με τις οικονομίες της μετά από δεκαετίες δουλειάς. Όπως είχε πει, ήθελε να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών της, ενώ είχε χρειαστεί πολλές φορές η διακομιδή της στο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.
Μάλιστα είχε αποκαλύψει πως για τη δωρεά είχε θέσει και έναν όρο: “Τους είπα αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου δεν το παίρνουν και μου είπαν εντάξει”.
Για την προσφορά της είχε τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της για να την ευχαριστήσει είχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.