Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Μεσσηνία

Διαβάζεται σε 3'
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών στην Ηλεία.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/08) στα Πετράλωνα Μεσσηνίας. Οι φλόγες απείλησαν σπίτια. Εστάλη μήνυμα του 112.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σε αγροτοδασική έκταση στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, με το έργο της κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις αλλεπάλληλες ρίψεις από τα εναέρια μέσα να συμβάλλουν σημαντικά.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε μεταξύ Πετραλώνων και Μαγγανιακού, πήρε γρήγορα διαστάσεις με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια, για αυτό και εστάλη και μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους του χωριού να απομακρυνθούν προς τον Μελιγαλά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πολύ ισχυρό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, ωστόσο η πυρκαγιά σιγοκαίει μιας και πρόκειται για παρθένο δάσος.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδιδε πως οι φλόγες έφτασαν και ξεπερνούσαν σε ύψος τα 10 μέτρα, πέρασαν την πλαγιά και απειλούσαν τα πρώτα σπίτια των Πετραλώνων. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, η φωτιά είχε φτάσει στα 500 μέτρα από το χωριό. Οι συνεχείς ρίψεις νερού την τελευταία ώρα από τα ενισχυμένα εναέρια μέσα φέρνουν αποτέλεσμα και η εικόνα είναι καλύτερη παρότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι είχαν λάβει κι άλλο μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλούσε λόγω της δασικής πυρκαγιάς να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή έχουν πλέον ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, εθελοντές, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Νωρίτερα κινδύνεψε να εγκλωβιστεί στη φωτιά ένα υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο υπέστη ελαφρές ζημιές εξωτερικά, αλλά, όπως έγινε γνωστό, τελικά δεν είναι κάτι σοβαρό και συνεχίζει να επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, είχαν ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ εδώ και τρεις μέρες ότι υπήρχε κολόνα που πετούσε σπίθες. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί προανάκριση και έχει λάβει μαρτυρίες, ενώ έχει βρεθεί και στο σημείο και έχει πραγματοποιήσει αυτοψία.

Βίντεο από τη φωτιά:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα