Μιχάλης Κατρίνης: Ζητούμενο η ενημέρωση και η διαφάνεια στα εξοπλιστικά

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης: Ζητούμενο η ενημέρωση και η διαφάνεια στα εξοπλιστικά

Με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης κάνει λόγο για «προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, μετά την απόρριψη από την ΕE του επενδυτικού πλάνου για το πρόγραμμα SAFE.

Την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση του επενδυτικού πλάνου ύψους 2,9 δισ. ευρώ που απέστειλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πρόγραμμα SAFE σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης, κάνοντας λόγο για «αρνητική εξέλιξη» που, όπως υποστηρίζει, αναδεικνύει «προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το κόμμα είχε επανειλημμένα ζητήσει ενημέρωση τόσο της Επιτροπής Εξοπλιστικών όσο και της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής σχετικά με το πρόγραμμα SAFE, χωρίς ωστόσο –όπως σημειώνει– να υπάρξει ανταπόκριση.

Παράλληλα, αναφέρει πως είχε ζητηθεί “να ενημερωθεί έστω και εκ των υστέρων η Βουλή για το περιεχόμενο και τα κριτήρια επιλογής του επενδυτικού πλάνου” που υποβλήθηκε προς έγκριση στις Βρυξέλλες και τελικά απορρίφθηκε. Επισημαίνει επίσης τις διαμαρτυρίες του ΠΑΣΟΚ για την “επιλογή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις fast track διαδικασίες κατά τη συζήτηση και έγκριση εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 1,355 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα”.

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας προϋποθέτει ενότητα, συναίνεση και ομοψυχία, αλλά και πλήρη διαφάνεια και σεβασμό των κοινοβουλευτικών και κοινοτικών διαδικασιών – στοιχεία που, όπως αναφέρει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «δείχνει να υποτιμά διαρκώς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα