Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση ενοχής και για τους 42 – “Αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο Μιχαλολιάκος”

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο EUROKINISSI

Η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικασθούν οι 42 κατηγορούμενοι για τις πράξεις που καταδικάστηκαν πρωτόδικα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων όπως καταδικάστηκαν πρωτόδικα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πρότεινε η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καταδικασθούν οι 42 κατηγορούμενοι για τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί και σχετίζονται με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αλλά και τις επιμέρους υποθέσεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων Αλιεργατών.

Ολοκληρώνοντας την πολυήμερη εισήγηση της, τόνισε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Δεν έλαβαν υπόψη τους οι κατηγορούμενοι και ιδίως ο Μιχαλολιάκος, που στα νιάτα του η Δημοκρατία του φέρθηκε με επιείκεια, ότι η Δημοκρατία που γεννήθηκε εδώ μπορεί να είναι ατελής, αδύναμη και πολύπλοκη, αλλά είναι καλύτερη γιατί μας επιτρέπει να διορθώνουμε τα λάθη μας!».

Κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα ανέλυσε τις ενέργειες και την εμπλοκή των κατηγορουμένων βουλευτών καταλήγοντας στην απόδοση της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση κατά περίσταση, επικαλούμενη ομιλίες και δηλώσεις τους κατά την επίδικη περίοδο.

Περιγράφοντας το ρόλο του Νίκου Μιχαλολιάκου η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε «αδιαμφισβήτητο ηγέτη με πλήρη εξουσία» ο οποίος λόγω της «καθετοποιημένη ως ιεραρχικής δομής της οργάνωσης, έδινε εντολές» τις οποίες ακολουθούσαν οι ιεραρχικά κατώτεροι του, ενώ «είχε πλήρη έλεγχο και γνώση» των ενεργειών των μελών της Χρυσής Αυγής».

Όπως ανέφερε, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «είχε πλήρη γνώση για όσα συνέβαιναν στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Διακήρυξε επανειλημμένα τη ναζιστική ιδεολογία του. Τα λεγόμενα του είχαν δύο όψεις. Όταν άλλαζε το ακροατήριο ισχυριζόταν ότι είχαν παρερμηνευτεί. Δια της βίας ήθελαν να υποκαταστήσουν το κράτος με τον έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών. Έφτανε στο σημείο να απειλεί ακόμα και πολιτικά πρόσωπα όπως τον δήμαρχο Γιώργου Καμίνη».

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα